VIDEO | Doba kamenná v Novume

2596x
02. Apríl 2022
Doba kamenná v Novume
 Pozrite si našu videoreportáž
 
V prešovskom nákupnom centre Novum prebieha zábavno – interaktívna výstava Doba kamenná. Prehliadka pre deti je každý deň, vždy v čase od desiatej do osemnástej.
 
„Detičky od štyroch do približne dvanástich rokov môžu objaviť, ako žili naši predkovia, je tu krásna jaskyňa, máme tu dinosaury, mamuta, máme tu aj staroveké vozidlo. Naučia sa veľa a zažijú zábavu,“ prezradila Petra Krchová z nákupného centra Novum.
 
Na výstavu je potrebné sa vopred zaregistrovať na stránke novumpresov.sk, následne môžu prísť či už kolektívy detí zo škôlok a škôl alebo aj samotní rodičia so svojimi ratolesťami. K dispozícii sú animátori, ktorí deti prevedú celou výstavou.
 
„Celá táto prehliadka prebieha interaktívnou formou, pozrieme sa na dinosaury, mamuta, taktiež si opíšeme, ako vyzerali ľudia v praveku. Následne si povieme niečo o komunikácii a ukážeme si zopár nástrojov. V závere si prejdeme kolesom šťastia, kde si deti obnovia vedomosti a zopakujú všetko, čo sa tu naučili,“ uviedla animátorka Barbara Kostová.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
Detičky sa nielen zabavia, ale aj čo-to naučia, ako sa v Dobe kamennej žilo. Celý program sa im veľmi pozdáva.
 
„Páči sa mi tu veľmi. Už som na tejto výstave druhýkrát a zaujalo ma všetko,“ uviedol malý návštevník a jeho spolužiačka pokračovala. „Je tu veľmi dobre, mňa zaujal hlavne oheň. Som tu prvýkrát a ešte raz prídem s rodičmi a so sestrou.“
 
Malí predškoláci boli s výstavou taktiež spokojní. „Zažili sme tu oheň a videli sme dinosaurov. Páčila sa nám tiež jaskyňa.“ Ich spolužiačka dodala: „Mne sa páčili kocky, ktoré sme ukladali.“
 
Výstava Doba kamenná je pre veľký záujem predĺžená až do devätnásteho apríla. Zoberte svoje deti do Novumu a zažite aj vy návrat do dávnej minulosti.
(16:56, red)
Diskusia
Pridať komentár