VIDEO | Bardejovčania remizovali s Dubnicou, v jarnej časti ešte neprehrali

1722x
23. Marec 2022
Bardejov zbiera body postupne 
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Futbalisti Partizána Bardejov v 21. kole druhej futbalovej ligy privítali v domácom prostredí v šesťbodovom zápase Dubnicu nad Váhom. Oba celky bojujú o záchranu a tak potrebovali bodovať.
 
V úvode zápasu boli viac dominantným tímom Dubničania, ktorí sa aj ujali vedenia v 22. minúte, keď sa strelecky po priamom kope hlavičkou presadil Matija Babovič.
 
Až po inkasovanom góle sa osmelili aj partizáni a postupne sa hra vyrovnala. Záverečných desať minút prvého dejstva už patrilo domácim – najprv sa zastreľovali, aby v 40. minúte po faule Adama Nomilnera na domáceho Michala Dopatera rozhodca odpískal pokutový kop. Z bieleho bodu sa nemýlil Mihailo Cmiljanović a vyrovnal na 1:1.
 
Ďalšiu gólovú príležitosť si Bardejovčania vypracovali v samom závere úvodnej štyridsaťpäťminútovky, avšak loptu sa bránkovú čiaru nedostali.
 
POZRITE SI BOHATÚ FOTOGALÉRIU:
 
Aj po zmene strán boli aktívnejší hostitelia, no obrana Dubnice pracovala pozorne. S pribúdajúcimi minútami sa nepodarilo ani jednému celku dostať sa do väčšieho tlaku a tak sa duel skončil remízou.
 
„Každý bod z vonku je dobrý, takže s bodom sme spokojní. My sme veľa bodov postrácali, kde sme horší neboli. Momentálne už musíme hrať účelne, nie na krásu. Klobúk dole aj pred Bardejovom, nevzdali sa a hrali si svoju hru, musím však pochváliť aj nás, myslím si, že remíza je spravodlivá,“ uviedol kapitán Dubnice nad Váhom Frederik Bilovský.
 
 
Domáci kapitán Dávid Keresteš po dueli pre ahoj.tv povedal. „Uvedomovali sme si, že je to šesťbodový zápas. Zápas bol skôr o hlave ako o futbale. Pribrzdil nás prvý gól. Dubnica hrala jednoducho. Neboli sme takí dominantní, ako v predošlých zápasoch. Mali sme šance, mohli sme vyhrať, no v závere sme mohli aj inkasovať.“
 
Asistent trénera Matej Čobik-Ferčík stretnutie zhodnotil takto. „Zápas bol dôležitý, my sme ho chceli zvládnuť, aby sme mali väčší pokoj. Bol to ťažký zápas pre oba celky. Súper to zavrel, nakopával. Bol to súbojový, agresívny zápas. Prvý polčas nám chýbala kreativita a väčší pohyb. Po zmene strán sme si vypracovali šance, no nepremenili sme ich. Bola viditeľná väčšia snaha. Keď súper hra jednoduchý futbal a lopta je nakopávaná, ťažko sa tvorí. Snaha však z našej strany bola.“
 
Najbližšie sa Hornošarišania predstavia v Žiline, kde si sily zmerajú s domácim béčkom a v 23. kole vycestujú do Námestova.
(14:45, red)
Diskusia
Pridať komentár