Viete, ako by mala vyzerať sebaobrana žien?

1375x
21. Marec 2022
Viete, ako by mala vyzerať sebaobrana žien?
Pri obrane je podľa možností potrebné zachovať pokoj a správne zhodnotiť potrebu použitia
 
Pokiaľ nie je žena majsterkou bojových umení, určite by mala mať vo výbave svojej kabelky obranný prostriedok, ktorý bude možné použiť, ak by sa mala stať obeťou útoku. Do kabelky sa ženám zmestí naozaj kadečo aj taký kompaktný obranný prostriedok.
 
Je ale veľmi dôležité, aby ste poznali svoj obranný prostriedok a vedeli ho v prípade potreby ovládať a použiť. Pri obrane je podľa možností potrebné zachovať pokoj a správne zhodnotiť potrebu použitia. Obrana totiž musí byť primeraná útoku. Ak je obrana neprimeraná útoku, z pohľadu zákona sa môže stať z obrancu útočník.
 
ELEKTRICKÉ PARALYZÉRY
 
Ľudovo nazývané aj "elektrošoky" sú veľmi rozšíreným a obľúbeným obranným prostriedkom. Vyrábajú sa už aj v rôznych kombináciách napr. so slzotvornými sprejmi alebo svietidlami. Pri výbere účinného a spoľahlivého paralyzéra buďte dôslední a pred kúpou sa poraďte s predajcom. Paralyzér patrí medzi tzv. kontaktné obranné prostriedky. Útočníka sa teda musíte dotknúť a stlačiť spúšť, aby ste ho zasiahli elektrickým výbojom. Elektrický prúd spôsobí útočníkovi svalové kŕče, alebo až stratu vedomia na niekoľko sekúnd. Pred uskladnením do kabelky je potrebné dôkladne sa oboznámiť s týmto obranným prostriedkom v súlade s návodom.
 
 
SLZOTVORNÉ OBRANNÉ SPREJE
 
Patria medzi najmenšie, najlacnejšie a paradoxne najúčinnejšie obranné prostriedky, pri ktorých stačí naozaj len správne zamieriť a stlačiť spúšť a útočníka je možné zasiahnuť aj zo vzdialenosti niekoľkých metrov. Pri výbere slzotvorného spreja je dôležité dbať na typ účinnej látky, jej koncentráciu, ale aj objem spreja. Najobľúbenejšie sú spreje s látkou OC (Oleoresin Capsicum) s koncentráciou aspoň 10 % a objemom okolo 40 až 50 ml. Ak nechcete na svojej obrane šetriť, dá sa kúpiť obranný sprej s látkou CP / CR, ktorá nemá konkurenciu a na našom trhu je najúčinnejšia a len o pár eur drahšia. V súčasnej dobe sú slzotvorné spreje vyhľadávané aj ako obranný prostriedok proti medveďom.
 
KUBOTANY
 
Kubotan je maličký obranný prostriedok približne vo veľkosti pera a posledné roky sa začína tešiť veľkej obľube aj na našom trhu. Tento obranný prostriedok bol navrhnutý počas šesťdesiatych rokov dvadsiateho storočia pre policajné zložky, ktoré ho neskôr začali využívať na spacifikovanie páchateľov bez vážnych zranení a trvalých následkov. Táto zbraň je výborná na zasiahnutie citlivých a tlakových miest na ľudskom tele. Účinná je aj pri zasiahnutí častí svalov a končatín rúk či nôh. Niektoré kubotany je možné pripnúť na zväzok kľúčov, iné jednoducho vložiť do vrecka. Aj kubotan je však obranný prostriedok, ktorý si vyžaduje fyzický kontakt s útočníkom a pre zaobchádzanie s ním je potrebné si naštudovať základné obranné techniky.
(20:33, r)
Diskusia
Pridať komentár