Bardejovská hotelovka sa stala útočiskom pre utečencov z Ukrajiny. Ďakuje všetkým, ktorí prispeli humanitárnou pomocou

2221x
11. Marec 2022
Pomohli jednotlivci aj inštitúcie
Pomohli aj žiaci z iných škôl (Foto: SOSEHS)
 
Každého z nás istým spôsobom zasiahla momentálna vojnová situácia, ktorá otriasla celým svetom. Denné správy sú plné tragických ľudských príbehov. Zapríčinila ich invázia ruských vojsk na Ukrajinu.
 
Súcitíme s ľuďmi, ktorých sa dotkla nezmyselná vojna a nedokážu prežiť v krajine zmietanej vojnou, žiť v neustálom strachu a obavách, pretože každú chvíľu sa môže ozvať výbuch.
 
Uvedomujeme si, že všetci na tejto planéte majú právo žiť a byť šťastní, majú právo na mier, slobodu, ľudskosť, vľúdnosť a láskavosť, pretože to, čo človeka robí človekom, je predovšetkým ľudskosť, ktorá v sebe zahŕňa empatiu, solidaritu, pomoc, schopnosť vcítiť sa do pocitov druhých, schopnosť prejavovať svoje city, zdieľať lásku, priateľstvo, náklonnosť, radosť, smútok, bolesť.
 
Usporiadali aj finančnú zbierku  
 
SOŠ ekonomiky, hotelierstva a služieb Jána Andraščíka v Bardejove nebola k tejto situácii ľahostajná, stala sa núdzovým ubytovacím zariadením, ktoré v súčasnej dobe poskytuje pomoc utečencom z Ukrajiny.
 
(Foto: SOSEHS) 
 
Okrem toho žiaci školy a pedagogický zbor zorganizovali dobrovoľnú finančnú zbierku, zbierku potrebného materiálu pre obyvateľov vojnou postihnutej krajiny. Zamestnanci školy oceňujú nezištnú pomoc zo strany inštitúcií a ľudí, ktorí neváhali a humanitárnou pomocou dobrovoľne prispeli k tomu, aby utečencom zmiernili ich neľahkú situáciu.
 
Spojili svoje sily  
 
Za pomoc ďakujeme: Základnej škole, Pod Vinbargom 1 v Bardejove, Gymnáziu Leonarda Stöckela v Bardejove, Mestu Bardejov, obci Lenartov, obci Malcov, obci Rokytov, Saleziánom Don Bosca v Bardejove, Gréckokatolíckej charite Prešov, Integračnému zariadeniu KOR-GYM, n. o. v Hertníku, firme MOVEO a p. Ivanovej z Bratislavy, kvetinárstvu Kvety Sofia, firme Storinsky – Lang GbR Weilheim/Teck, p. Jančošekovej, p. Kvokačkovi a všetkým žiakom a zamestnancom školy SOŠ ekonomiky, hotelierstva a služieb Jána Andraščíka v Bardejove.
 
Vaša podpora a pomoc priniesla pocit podpory, súdržnosti, bezpečia a možno aspoň na chvíľu úsmev na tvári tým, ktorí to v tejto chvíli najviac potrebujú.
(14:00, SOSEHS)
 
Diskusia
Pridať komentár