Telocvičňa v Šaci zachráni sezónu basketbalistiek Young Angels, trénovať tam budú aj florbalisti

634x
28. Február 2022
O nájomné zmluvy sa budú môcť uchádzať aj ďalšie kluby, ktoré pôsobili v Angels aréne
 Basketbalistky Young Angels budú môcť riadne dohrať sezónu. Ilustračná foto: Jäzva/basket.sk
 
Po tom, čo mesto Košice ohlásilo rozsiahlu rekonštrukciu Angels arény, prídu dočasne viaceré košické športové kluby o tréningovú halu. Pomocnú ruku však podáva Košický samosprávny kraj (KSK), ktorý poskytne telocvičňu v Šaci nielen basketbalistkám Young Angels, ale aj florbalovému klubu Florko.
 
Informovala o tom hovorkyňa predsedu (KSK) Anna Terezková s tým, že župa im za prevádzkové náklady poskytne zrekonštruovanú telocvičňu Strednej odbornej školy (SOŠ) priemyselných technológií v Šaci.
 
Rozhodli o tom krajskí poslanci, ktorí v pondelok (28. 2.) na rokovaní Zastupiteľstva KSK schválili nájom telocvične mládežníckym klubom za prevádzkové náklady. O nájomné zmluvy sa budú môcť uchádzať aj ďalšie kluby, ktoré pôsobili v Angels aréne.
 
 
 
Prvý zápas už 5. marca
 
Vďaka telocvični, ktorá ako jedna z mála v Košiciach spĺňa parametre nielen na tréningy, ale aj zápasy, budú môcť Young Angels riadne dohrať sezónu.
 
Prvý zápas sa na palubovke odohrá už 5. marca a kluby by v nej mali pôsobiť aj počas nasledujúcej sezóny.
 
„Trénovať tu bude môcť aj klub Florko. Telocvičňu budú cez deň využívať žiaci našej strednej školy v rámci telesnej výchovy, takže tréningy nijakým spôsobom neobmedzia vyučovací proces. Basketbalistkám a florbalistom poslúži palubovka až v popoludňajších hodinách,“ vysvetlil predseda KSK Rastislav Trnka.
 
Zrekonštruovaná telocvičňa
 
Telocvičňa v Šaci prešla komplexnou rekonštrukciou za vyše 300-tisíc eur. Realizovala ju košická župa od roku 2020 a ukončená bola začiatkom roka 2022.
 
Opravou prešla nielen strecha, ale pribudli aj nové okná a zo západnej strany budovy zateplenie. V telocvični si športovci zahrajú na novej palubovke. Pribudli napríklad aj nové závesné basketbalové koše, hádzanárske bránky či gymnastická hrazda.
 
Škola tiež pripravuje rekonštrukciu šatní a samostatný vstup do telocvične.
(13:35, red)
Diskusia
Pridať komentár