Bardejovčania získali v Komárne dôležitý bod

2097x
26. Február 2022
Partizán na úvod nerozhodne
Východniari získali jeden bod 
 
V prvom jarnom kole vycestovali futbalisti Partizána Bardejov do Komárna, kde si sily zmerali s domácim tímom. Pred zápasom boli na tom obaja súperi značne odlišne.
 
Komárno tretie s 37 bodmi, Bardejov na 13. mieste a bodov mal len 11. V jesennej časti vyhralo KFC na štadióne v Bardejove 4:1. Domáci v tomto súťažnom ročníku na svojom ihrisku ešte neprehrali. Naopak Partizán čaká na víťazstvo vonku od 27.9. 2020.
 
Domáci teda boli jasným favoritom zápasu, ale na ihrisku to tak, v prvom polčase, nevyzeralo
 
Aj keď sa hral nezáživný futbal bez veľkých šancí, prekvapivo iniciatívnejší boli Partizáni. Prvú strelu zápasu vyslal na bránu Dopater a gólman domácich Bréda musel zasahovať. Rovnako prvý kop kopali hostia. Čikoš-Pavličko musel prvýkrát zasiahnuť až v 21. minúte po štandardke Šmehýla.
 
Možnosť ujať sa vedenia mali Hornošarišania aj v 25. minúte. S dobrou Ristovského strelou si však Bréda poradil. Do polčasu sa už nič zaujímavé nestalo a tak sa išlo do šatní za nerozhodného stavu.
 
Po prestávke iný obraz hry 
 
Tréner KFC cez polčas prestriedal a obraz hry sa v druhej časti zmenil. Iniciatívu prevzali domáci a vypracovali si aj prvú veľkú šancu. Lopta našťastie trafila na zemi ležiaceho Cmiljanoviča a bolo nutné ošetrovať.
 
V 59. minúte po faule pred pokutovým územím kopali hráči KFC štandardku zo 17 metrov. Ani teraz však úspešní neboli. Komárno pokračovalo v nápore, našťastie pre Partizánov koncovka viazla.
 
V závere zápasu mali domáci ešte dve obrovské šance. Pri oboch sa však vyznamenal Čikoš-Pavličko a najmä jemu môžu Bardejovčania ďakovať za to, že si vezú domov prepotrebný bod.
 
Hrdinom Čikoš-Pavličko 
 
V 82. minúte išiel Varga sám na bránu, ale bardejovský brankár ho vychytal. V nadstavenom čase vytlačil Nemethovu strelu na brvno a v poslednej chvíli zabránil, aby si domáci pripísali tri body.
 
Partizáni predvedeným výkonom neoslnili, ale naznačili, že Šarmír vyskladal iné mužstvo ako na jeseň. Defenzíva fungovala takmer bezchybne a vyzerá to tak, že Cmiljanovič a Horváth vytvoria kvalitnú stopérsku dvojicu. Rovnako kraje obrany neurobili vážnejšiu chybu. Smerom dopredu to ešte viazne. Mužstvu však chýba súhra a to sa určite bude zápas od zápasu zlepšovať.
 
Partizánov čaká ešte dvanásť zápasov, z toho len päť doma (Petržalka, Dubnica, Slovan B, Rohožník, Skalica). Najmä zápasy so Slovanom, Dubnicou a Rohožníkom budú šesťbodové. A tak ak chcú v Bardejove oslavovať 100. výročie založenia organizovaného futbalu ako druholigisti, musia zbierať bodík za bodíkom doma i vonku.
 
V sobotu 5.3. privítajú Bardejovčania na domácom ihrisku Petržalku. Zápas sa začína o 14.00 hod.
 
KFC Komárno – Partizán Bardejov BŠK 0:0
Rozhodovali: Choreň, Lauer, Ralbovský. ŽK: Saláta, Šimko – Čikoš-Pavličko, Župa
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Čikoš-Pavličko – Panadič (74. Adekuoroye), Cmiljanovič, Ristovski (80. Lukáč), Župa, Dopater, Horváth, Brenkus (89. Kuc), Nemergut, Keresteš, Maník
(16:51, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár