Basketbalistky BKM Bardejov na domácom turnaji získali striebro

16x
15. September 2015

Desiaty ročník sa hral až tri dni

Krátky zostrih finálového zápasu

 

Počas víkendu, od piatka do nedele, sa v športovej hale uskutočnil už jubilejný desiaty ročník turnaja Cena Jána Sidimáka 2015. Organizátorom bol domáci  BKM Bardejov. Dokopy sa na palubovke predstavilo desať tímov, ktoré boli rozdelené do dvoch skupín. Tri družstvá sa predstavili v skupine roč. nar. 2000, sedem kolektívov si sily zmeralo v skupine roč. nar. 1998. V tejto staršej kategórii sa hralo v dvoch skupinách, následne sa družstvá stretli v boji o prvé, tretie a piate mieste.

Šéf klubu Ladislav Mojdis prezradil, že na turnaji chceli mať dvanásť družstiev, no dve sa odhlásili. „Na ďalší rok by sme chceli, aby sme jedenástky ročník zorganizovali už ako FIBA turnaj. Očakávame väčšiu medzinárodnú účasť. Turnaj je výnimočný tým, že je už desiaty. V takýchto podmienkach je to úspech, neveril som, že to tak dlho vydrží. O rok by sme v Bardejove chceli privítať šestnásť tímov.“

Tento turnaj, na ktorom Bardejovčanky získali dvakrát striebro, bol kvalitnou prípravou pred novou sezónou. V nej budú hrať ženy, kadetky, staršie žiačky a staršie mini. Ženy budú hrať Podkarpatskú ligu za účasti deviatich tímov, kadetky sa predstavia na celoslovenskej súťaži za účasti desiatich tímov. Program teda bude poriadne nabitý.

Na turnaji mladšie Bardejovčanky vyhrali nad Rzseszowom 48:29, prehrali však vysoko s Young Angels Košice 7:130. V konečnej tabuľke obsadili druhé miesto.

Staršie dievčatá v prvom zápase porazili Ivano-Farankivsk 56:42, v druhom dueli vyhrali nad Rzseszowom 53:42. Vo finále prehrali s Nowym Saczom 36:53.

(14:35, j)

788
Diskusia
Pridať komentár