Dorastencom Partizána sa nedarí, dorastenkám však áno

1601x
26. Január 2022
Bilancia dorasteneckých družstiev Partizána Bardejov
Andrej Stolárik 
 
Druhá futbalová liga staršieho dorastu U19 sa hrá v dvoch skupinách. Tá západná má 16, východná (v nej pôsobí aj Partizán) dokonca 17 účastníkov.
 
S výsledkami svojich futbalových nádejí nemôžu byť v aktuálnom futbalovom ročníku v Bardejove spokojní. Partizáni sú po 12. kolách (jeseň sa nedohrala pre COVID) na predposlednom 16. mieste. O miesto vyššie je Námestovo. Má viac o tri body, ale odohralo 13 zápasov. Prvé Pohronie má bodov 35.
 
Mužstvo pred sezónou prevzala trénerská dvojica Ľubomír Čekan, Martin Želinský. U19 má úzky káder a prichádza veľa zranení, čo so sebou prináša problémy so zostavou.
 
 
Tréneri musia často siahnuť aj do nižšej kategórie. Počas sezóny doplnili mužstvo dvaja Brazílčania Lima a Da Silva. Stolárik a Tvardzik sú členmi kádra A mužstva. Na jar čaká Partizánov tuhý boj o záchranu. Teda, ak sa súťaž dohrá.
 
V drese Partizána nastúpili Popjak, Da Silva, Kimák, Pecha, Ševčák, Stolárik, Lima, Pivovarský, Bank, Tvardzik, Šalata, Lukáč, Bajaj, Závacký, Jarkovský, Zamborský, Makeľ, Balaščák, Pangrác, Šoltýs, Fellegi, Ivančo, Kukľa, Vataščin, Čižmár.
 
Partizán Bardejov U17 – rovnako ako U19 sa hrá v dvoch skupinách. U19 a U17 tvoria dvojičky. Bardejovčania sú po 12. kolách na 9. mieste.
 
Dorastenkám sa darí, ťažia z uplynulého obdobia, kedy bol ženský futbal v Bardejove šport č. 1
 
Dorastenky U19 hrávajú v troch skupinách. Bardejovčanky si v tej svojej počínajú oveľa lepšie ako ich rovesníci. Po ôsmich kolách sú druhé a na vedúci Tatran Prešov strácajú len bod. V skupine je len 8 družstiev a tak jesennú časť i jednu predohrávku jarnej majú už za sebou. Trénerom je Tomáš Tej, asistentmi Katarína Chovancová a Andrej Fecko.
 
V družstve je rad reprezentantiek SR. Petrová i Jacenková už majú skúsenosti aj z 1. ligy žien. Rekordné víťazstvo 0:21 dosiahli dievčatá na ihrisku Podbrezovej. V družstve WU19 Partizána pravidelne nastupovali Dupkalová, Vojsová. Petrová, Mačugová, Kapcová, Hlavinková, Iľková, Bila, D. Bereščáková, E. Bereščáková, Jacenková, Džundová. Kapitánsku pásku nosila Dominika Bereščáková.
 
Žiačky WU 15 – aj tu súťaž žiačok kopíruje model U19. Bardejovčanky sú po ôsmich kolách na treťom mieste. Jedenásť gólov dali naše dievčatá Michalovciam a Podbrezovej, desať Ružomberku, naopak na ihrisku prešovského Tatrana ich dostali 12.
(9:28, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár