VIDEO | FK Gerlachov odštartoval zimnú prípravu, novým hlavným trénerom Peter Frický

2476x
25. Január 2022
Kvalitné podmienky v Gerlachove 
 Pozrite si videoreportáž
 
Štvrtoligoví futbalisti FK Gerlachov odštartovali zimnú prípravu na odvetnú, jarnú časť ligy, v ktorej zabojujú o čo najlepšie umiestnenie.
 
Počas posledných dní pri A mužstve nastalo niekoľko zmien, najvýraznejšou je vymenovanie hlavného trénera, keď po odchode Vladislava Palšu do Svidníka prevzal kormidlo doterajší asistent, Peter Frický.
 
„Asistentom trénera bude Jano Zápotoka, ktorý bude aj hrajúci asistent, takže mužstvo pozná. Nechceli sme meniť systém hry, čiže stavili sme na osvedčeného trénera, ktorý pri mužstve pôsobí dlho,“ povedal Ľuboš Trudič, športový riaditeľ FK Gerlachov.
 
„V prvom rade ma ponuka príjemne prekvapila a bol som rád, že som ju mohol prijať. Taktiež referencie od chlapcov boli pozitívne, takže z môjho pohľadu to bolo super. Je to výzva, ale zároveň aj zodpovednosť, pretože jesenná časť bola veľmi dobrá a musíme pokračovať v nastolenom tempe, prípadne ešte niečo zvýšiť,“ okomentoval nový tréner Peter Frický.
 
 
Menšou obmenou prejde aj hráčsky káder, do tímu pribudnú nové mená a klub dá príležitosť aj vlastným odchovancom.
 
„Z pracovných dôvodov odišli traja, resp. dvaja odišli do zahraničia, Pavúk a Feňo, Oliver Hoľpit je v Bratislave, kde má pracovné aj študijné povinnosti, Timo Lenart to skúša v inom klube, verím, že mu to vyjde, ale zatiaľ nechcem predbiehať. Uvidíme ako ďalej. Snažíme sa oslovovať nejakých hráčov. Momentálne je situácia taká, že treba aj súhlas materského klubu, čiže tam prebiehajú rozhovory,“ prezradil Frický.
 
„Riešime nejaké hosťovania, máme snahu získať hráčov, ale samozrejme je to všetko v štádiu riešenia. Do prípravy nám nastúpilo momentálne osemnásť futbalistov, zapojili sme do prípravy aj hráčov z našej U19 a postupne veríme, že budú pribúdať aj ďalší hráči tak, aby sa kvalita kádra stále len posilňovala,“ zdôraznil športový riaditeľ.
 
Gerlachovčania počas tréningu. Foto: ahoj.tv 
 
Gerlachovskí futbalisti počas zimy absolvujú tréningy na umelej tráve, nebude však chýbať ani príprava v posilňovni. V pláne je odohrať niekoľko kvalitných prípravných duelov i sústredenie. Počas víkendu sa už futbalisti stihli predstaviť v Lipanoch, ďalej si sily zmerajú s Krompachmi a Spišskou Novou Vsou.
 
„Následne nás čaká piatoligová Kamenica, potom máme Geču a Koprivnicu na umelke v Bardejove,“ dodal Frický.
 
„Sú to mužstvá z vyššej súťaže, z tretej ligy a máme prípravne zápasy aj s mužstvami z nižšej súťaže. Samozrejme všetko závisí od toho, aký máme nastavený systém v príprave, tak aby sme preverili našu defenzívu aj ofenzívu. Preto sme si vybrali takýchto súperov, aj ťažších aj papierovo ľahších,“ doplnil Trudič.
 
Vedenie klubu i samotní tréneri si pred jarnou časťou znova kladú vysoké ciele.
 
„Ciele nám zostávajú rovnaké, ako sme mali pred sezónou, takže pracujeme na tom, aby tím zostal po kope a aby sme sa ešte posilnili,“ skonštatoval športový riaditeľ.
 
„Cieľ je jasný. Stále hrať o tie najvyššie priečky. Dúfam, že sa nám to podarí. Taktiež ak sa odohrá celá jarná časť, tak bude reorganizácia súťaže, tam by mali postúpiť prvý piati, ale samozrejme nemôžeme sa na to spoliehať a priorita je stále hrať o najvyššie priečky,“ dodal na záver nový hlavný tréner.
 
Futbalový klub má vytvorené veľmi dobré podmienky, nie len pre prácu s A tímom, ale aj s mládežou.
(17:24, red)
Diskusia
Pridať komentár