Bardejovčanka Anna Kayla Lozáková o body vo FIS

2335x
05. Január 2022
Najbližší program si užije pri obrovskom slalome a super G
Trojica reprezentantov v skikrose v Krasnojarsku. Zľava A. K. Lozáková, J. Sanitrár, J. Valek (Zdroj foto: SZL)
 
Voľný zjazd so skokmi a zákrutami patrí medzi olympijské disciplíny. Skikros je náročná odnož, skupina akrobatického lyžovania. Venuje sa jej aj Anna Kayla Lozáková (2003).
 
Je členkou Slovenského zväzu lyžovania, ktorý ju podporuje. Registrovaná je v domácom ŠK Milénium 2000 Bardejovská Nová Ves. Na medzinárodnom poli sa predstavila aj v roku 2020.
 
Na Zimnej olympiáde mládeže vo Švajčiarsku v konkurencii 24 lyžiarok skončila na 18. mieste. V marci 2021 si užila Majstrovstvá sveta juniorov v Ruskom Krasnojarsku na západnej Sibíri, kde bola aj svetová zimná univerziáda pred dvoma rokmi. Lozáková bola v cieli na 15. mieste a v súťaží dvojíc s Jakubom Valekom skončili na 12. priečke.
 
Zbierala aj body na FIS pretekoch, čo ju zaradilo na hranicu silnejšej časti pretekárok. Super G v Moene v Taliansku dojazdila na 26. mieste. V Česku na FIS cene Veľkých Karlovíc skikros, v konkurencií šesť štátov, bola tretia za domácimi dievčatami. V závere minulého roka súťažila v Poľsku a najbližší program si užije pri obrovskom slalome a super G.
(11:37, J. Ščerbík)
Diskusia
Pridať komentár