Do futbalového neba odišiel Ladislav Balent, talentovaný športovec a rodák zo Zborova

3178x
04. Január 2022
V Bardejove bol ikonou dlhé roky
Ladislav Balent sa narodil 20. júla 1944 v dedine Zborov 
 
Nový rok so sebou priniesol aj smutné správy. Do futbalového neba odišiel bývalý talentovaný futbalista Ladislav Balent. Informáciu o jeho smrti priniesol web duklasport.sk.
 
Zomrel v Banskej Bystrici, po dlhšie trvajúcich problémoch so srdcom skonal doma na infarkt. 
 
Ladislav Balent sa narodil 20. júla 1944 v dedine Zborov, ktorá sa nachádza v Bardejovskom okrese. Ako sa uvádza na webe duklasport.sk, na jeho želanie tam budú uložené aj jeho pozostatky po smútočnom obrade v banskobystrickom krematóriu. Ten sa uskutoční v stredu 5. januára 2022.
 
Odchovanec Zborova a bardejovská TOP-ka 
 
Balent pôsobil v prvých 2 historických sezónach VTJ Dukla Banská Bystrica. Do Dukly prišiel zo Slovanu Bratislava, vtedy z jeho juniorky, za ktorú proti Dukle aj nastúpil vo vtedajšej Divízii v septembri 1965.
 
„Ako futbalista začínal v útoku a postupne, počas celej kariéry, ako to občas býva, cez zálohu, kde pôsobil aj v Dukle a aj na tomto poste najdlhšie v kariére, skončil v obrane. Bol odchovanec rodnej obce Zborov, kde hrával za žiakov, dorast aj mužov, skadiaľ prestúpil do Bardejova v roku 1963, nasledoval prestup do Slovana Bratislava v roku 1964, čo už jasne znamenalo uznanie jeho kvalít. Odtiaľ narukoval do VTJ Dukla Banská Bystrica, kde bol počas celej ZVS, po jej skončení prestúpil naspäť v roku 1967 do Bardejova, potom prestúpil do Prešova na 1 sezónu 1969/1970 a vo februári 1977 prestúpil do Bardejova, kde bol dlhé roky ikonou a kapitánom tímu, potom do Banskej Bystrice, do TJ ČSAD Rudlová (mestská časť Banskej Bystrice), kam ho to pritiahlo za manželkou. Tu pôsobil 1,5 sezóny a kariéru ukončil v roku 1979,“ uvádza web duklasport.sk.
 
Česť jeho pamiatke! 
(14:59, duklasport.sk) 
 
Diskusia
Pridať komentár