Polícia obvinila všetkých agresorov, ktorí útočili na zdravotníkov vo svidníckej nemocnici

1909x
30. December 2021
Medzi obvinenými je aj 15-ročné dievča
Polícia k tomuto skutku dodala, že nebude tolerovať akékoľvek útoky na zdravotníkov (Zdroj foto: pixabay.com)  
 
Koncom novembra došlo vo vnútorných priestoroch nemocnice vo Svidníku, v časti pre verejnosť, k protiprávnemu konaniu zo strany viacerých osôb.
 
Ako informovala Polícia Slovenskej republiky, ich agresívne a vulgárne správanie vyvolávalo obavy zdravotníkov a personálu. Pred agresormi sa uzamkli v jednej z izieb. Agresívne osoby búchali a kopali do dverí izby a snažili sa do nej dostať. Personálu vulgárne nadávali a vyhrážali sa zabitím. Neskôr odišli z miesta preč.
 
Polícia sa začala prípadom okamžite zaoberať. Vyšetrovanie tohto incidentu ako aj získaná dôkazná situácia umožnili vzniesť obvinenie piatim osobám za prečin násilie proti skupine obyvateľov spáchaný v súbehu s prečinom výtržníctva formou spolupáchateľstva.
 
Hrozí im trest odňatia slobody až na tri roky 
 
Obvinenými sú 15-ročné dievča z obce Havaj, 20-ročná žena zo Stropkova a traja muži vo veku 32, 21 a 18 rokov, pochádzajúci z obce Havaj. Ak sa obvineným osobám vina preukáže, hrozí im trest odňatia slobody na 6 mesiacov až na tri roky. Polícia k tomuto skutku dodala, že nebude tolerovať akékoľvek útoky na zdravotníkov.
 
„Sú to práve oni, ktorí v týchto dňoch melú z posledného a sú to práve oni, ktorí pracujú na hranici svojich možností, aby poskytovanie zdravotnej starostlivosti neskolabovalo. Za to, čo robia si namiesto urážok a napádania zaslúžia náš obdiv a vďaku,“ uzavrela Polícia SR na sociálnej sieti.
(10:27, Polícia SR)
 
Diskusia
Pridať komentár