Medzi deti v Medzilaborciach zavítal rusínsky Nikolaj, nultý ročník Mikulášskej jazdy sa vydaril

529x
21. December 2021
Rozdával radosť v uliciach
Obdaroval deti aj rodičov (Zdroj foto: A. Hričko)
 
Na sviatok svätiteľa Nikolaja, arcibiskupa Myr-Lykijského divotvorcu, podľa juliánskeho kalendára v nedeľu 19. decembra 2021, sa konal nultý ročník Mikulášskej jazdy v Medzilaborciach.
 
Nakoľko všetkým nám známe opatrenia nedovoľujú prežiť tento nádherný sviatok v normálnej atmosfére ako bolo zvykom po minulé roky, tak sa v Medzilaborciach rozhodli potešiť obyvateľov a najmä tých najmenších takým spôsobom, že Mikuláš prišiel za nimi. Medzi deti zavítal rusínsky Nikolaj, ktorý nielenže obdaroval každé dieťa, ktoré stretol a rovnako aj rodičov, ale každému zároveň poprial veľa zdravia, a požehnaný čas.
 
(Zdroj foto: A. Hričko) 
 
Mikuláš stretával deti nielen pri domoch a bytovkách, ale aj rôzne na uliciach, pri stanici alebo iba tak pri ceste. Aj touto cestou sa treba poďakovať každému, kto pridal ruku k dielu a najmä Petrovi Zubaľovi, ktorý prišiel s touto úžasnou myšlienkou.
 
Veľké poďakovanie patrí všetkým sponzorom, vďaka ktorým mohli v meste zakúpiť mikulášske balíčky a v neposlednom rade svätému Mikulášovi, že nezabudol na Medzilaborčanov.
 
Veríme, že spoločne strávený čas vám urobil radosť, vyčaroval úsmevy na detských tváričkách, potešil duše rodičov a vlial do vašich sŕdc pocity nádeje a lásky v tento sviatočný čas. Boli ste skvelí. Ďakujeme za priazeň, ktorú ste nám prejavili a tešíme sa na ďalšiu spoločnú akciu.
(15:38, A. Hričko)
 
Diskusia
Pridať komentár