VIDEO | David Key a Gipsy Čave roztancovali rómsku osadu poriadne chytľavou novinkou

1734x
15. December 2021
Na skladbu už stihli nahrať aj videoklip
Spevák koniec roka ukončil poriadne temperamentným singlom. Foto: archív David Key
 
Slovenský spevák David Key neostal nič dĺžny svojej hudobnej povesti a rozhodol sa, že koniec roka ukončí poriadne temperamentným singlom Tancuj. Na spoluprácu si tentoraz pozval dvojicu kamarátov z rómskej skupiny Gipsy Čave.
 
Ako prezradil spevák, nápad na spoločnú pesničku vznikol spontánne, keď sa s chalanmi stretli v šatni po jednom z vystúpení.
 
„S Aďom Kotlárom a Ľubom Kmeťom sme si krátili čas muzicírovaním, až prišlo na pesničku Jali Dali, ktorú naspievala maďarská speváčka Nótár Mary. Dávno som nepočul nič tak chytľavé, tak som chalanom navrhol, aby sme ju prerobili do slovenčiny. Keď som neskôr doma písal text, napadlo mi, že oni by svoju časť mohli spievať rómsky,“ prezradil David Key okolnosti vzniku nového hitu.
 
 
 
Chýbal rómsky temperament
 
Keď však mal spevák pieseň hotovú, zdala sa mu málo štipľavá.
 
„Chcel som poriadny rómsky temperament. V tomto smere mi veľmi pomohol Stylo zo skupiny Mafia Corner, ktorý ju fantasticky zaranžoval,“ pochvaľoval si spoluprácu Key, ktorý zároveň dodal, že na skladbu už stihli nahrať aj videoklip.
 
„V čase lockdownu sme mali pri výbere lokácie veľmi obmedzené možnosti. S kameramanom Milošom Jurigom sme sa napokon vybrali do rómskej osady v Novom meste nad Váhom. A dobre sme spravili. Nemali sme žiadny špeciálny scenár, len sme sa chceli s ´romákmi´zabaviť, zatancovať si a spontánne nahrávať. Myslím, že na videu sa nám skvelú atmosféru, ktorú sme tam zažili, podarilo zachytiť,“ povedal spevák.
 
O úspechu novej skladby svedčí aj to, že už počas prvého dňa od jej zverejnenia dosiahla na Youtube takmer 30-tisíc zhliadnutí a stále sa to zvyšuje.
(13:10, red)
Diskusia
Pridať komentár