Prešovskí volejbalisti pridali povinné víťazstvo proti Trenčínu

335x
13. December 2021
Šarišania si pripísali ďalšie tri body
V priebehu celého stretnutia mali pod vysokou sieťou prevahu Šarišania. Foto: Veronika Mihaliková
 
Dvanáste kolo Niké Extraligy mužov odštartovalo už vo štvrtok (9. 12.) zápasom prvého s posledným - VK MIRAD UNIPO Prešov hostil Športovú školu volejbalu z Trenčína. Duel mal svojho jasného favorita v podobe domáceho tímu. Vedúce mužstvo tabuľky si proti mladíkom upevnilo prvé miesto a po výhre 3:0 (25:11, 25:14, 25:15) pripísalo aj ďalšie tri body.
 
Ako informoval, generálny manažér klubu VK MIRAD UNIPO Prešov, Marián Palenčar, v priebehu celého stretnutia mali pod vysokou sieťou prevahu Šarišania.
 
„K zisku prvého setu v tomto ročníku súťaže sa zverenci centralizovanej prípravy budúcich volejbalistov z Trenčína ani nepriblížili. Tréner Erik Digaňa dal priestor hráčom z lavičky, ktorí ťažili z kvalitného servisu a obrany,“ uviedol Palenčar.
 
V družstve hostí sa najviac presadil perspektívny smečiar Adrián Petruf. Prešovský blokár Ján Jendrejčák pomohol svoju družstvu ziskom 11-tich bodov. Hráčom zápasu za domácich sa stal univerzál Patrik Lamanec, ktorého v priebehu týždňa vyhlásila Slovenská volejbalová federácia prestížnym ocenením Hráč mesiaca November 2021 (MVP). V užšom výbere 5-tich volejbalistov bol aj prešovský smečiar Michal Ščebra.
 
 
Hlasy trénerov
 
Erik Digaňa, tréner VK MIRAD UNIPO Prešov: „Vedeli sme, že sú to mladí a veľmi perspektívni chlapci, ktorí sú aj húževnatí aj bojovní. Na to sme sa museli pripraviť a nastaviť hlavu inak. Dali sme si interné ciele. Myslím, že ten side-out sme splnili, ale bolo tam ešte množstvo chýb. Dá sa to tolerovať, lebo sa pripravujeme na záver mesiaca, kedy nás čakajú dôležité zápasy. Chlapci boli včera v posilovni a zajtra idú znova. Pokračujeme a koncentrujeme sa na ďalšie zápasy.“
 
Ivan Hriadlovský, tréner ŠŠ volejbal Trenčín: „Každý zápas je pre nás extrémne ťažký. To sú chlapci, ktorí sú vekovo starší žiaci, kadeti, nehovorím, že všetci, ale sú tam. Beriem to tak, že by sme sa mali v každom zápase posúvať dopredu. My sa celý súťažný ročník stretávame s tým istým problémom a to je zlom, ktorý príde pri šnúre niekoľkých chýb po sebe. S týmto sa najviac boríme, ako to zvládnuť. Bojujem s tým ja, ako tréner, aby som nebol na hráčov zlý, ale aby sa s takýmito situáciami vedeli vysporiadať. Jedná stránka je herná, druhá ako hráči dokážu zvládnuť podobné zápasy v hlavách. Dnes extréme ťažký súper, boli tam svetlé momenty. My ideme do každého zápasu s úlohami, ktoré máme v rámci tréningového režimu a ich presun do zápasu. Niektoré veci zvládli lepšie, ale bolo tam množstvo chýb. Chlapci po sebe pokazili niekoľko podaní, útok posunieme do autu bez bloku, to už by sme mali zvládať. S týmto nie som stále spokojný.“
 
Rozhodovali: Peter Tiňo, Ivan Hudák, bez divákov.
(9:58, VK MIRAD UNIPO Prešov)
Diskusia
Pridať komentár