Nekompletná 2. hokejová liga amatérov

1566x
28. November 2021
Aj keď nehrajú, potešila opravená strecha
Bardejov je znova bez hokeja, hrať sa tak skoro nebude 
 
V dlhej pandemickej pauze v tretej najvyššej súťaži v skupine B si hokejoví amatéri HK Bardejov od polovice októbra nezahrali.
 
Mesto do strechy investovalo 160 tisíc eur
 
Predsa len je tu dôvod k spokojnosti. Majiteľ zimného štadióna Mesto Bardejov zaplatil rekonštrukciu strechy. Pretekanie dažďovej vody spôsobovalo pri prevádzke nemalé problémy a škody. Pocítili to najmä hokejisti a v nemalej miere aj športové oblečenie či výstroj. Na mieste už zbúranej pôvodnej budovy z unimo buniek bude priestor pre ihrisko na športovú prípravu a relax. Celkové náklady, po osemnástich rokoch zmoknutej prevádzky, vyčíslili na viac ako 160 tisíc eur.
 
Len tri zápasy a dve výhry
 
Zverenci Marcela Leskovjanského majú na svojom konte len šesť bodov za dve výhry. Doma vyhrali s Breznom B a rovnako si poradili aj na ľade rezervy Liptovského Mikuláša. Prehrali s Trebišovom.
 
V ostatných troch kolách ich zápasy boli odložené na neurčito. Od 25. novembra sú všetky hokejové súťaže, okrem profesionálnych, prerušené. Zväz na svojom webe uvádza.
 
 
"Dôvodom je vyhlásenie núdzového stavu a sprísnenie opatrení, ku ktorým pristúpila vláda SR za účelom stabilizovania kritickej pandemickej situácie v krajine. Najnovšie znenie vyhlášky č. 261 zakazuje usporadúvanie akýchkoľvek hromadných podujatí s výnimkou profesionálnych súťaži v športovom odvetví, medzi ktoré z hokejového diania patria najvyššia domáca súťaž Tipos extraliga i druhá najvyššia súťaž TIPOS Slovenská hokejová liga.
 
Tieto môžu pokračovať, avšak bez účasti divákov a za dodržania striktných protipandemických opatrení. Z vyhlášky rovnako vyplýva, že žiadne iné športové podujatie vrátane tréningového procesu v akejkoľvek vekovej kategórii s výnimkou profesionálnych hokejových klubov nie je povolené.
 
SZĽH v tejto súvislosti žiada hokejové kluby, aby v amatérskych súťažiach SZĽH (t.j. 2. ligy seniorov, Extraligy žien, Extraligy juniorov, 1. ligy juniorov, Kaufland Extraligy dorastu, K-classic 1. ligy dorastu, Ligy kadetov, Ligy starších žiakov 8r., 7r., Ligy mladších žiakov 6. r., 5 r. a regionálnych turnajov prípraviek a predprípraviek) pozastavili tréningový proces s účinnosťou od štvrtka 25. novembra až do odvolania, respektíve pokým Úrad verejného zdravotníctva SR nerozhodne inak.“
(18:22, J. Ščerbík, red)
Diskusia
Pridať komentár