Košický projekt aj tento rok plní deťom bez domova vianočné priania

1025x
27. November 2021
Pomôcť môžete aj vy
Vianoce skrášlia až 215 deťom. Foto: Vianočné prianie
 
Deti z košických detských domovov budú mať aj tieto Vianoce dôvod na radosť. Vďaka projektu Vianočné prianie si pod stromčekom nájdu darček od ľudí s veľkým srdcom, presne podľa svojho výberu.
 
Ako povedala autorka myšlienky Zuzana Slivenská, košický projekt Vianočné prianie vznikol spojením síl troch kamarátok, ktoré zdieľajú rovnaké hodnoty. Organizátorky charitatívneho podujatia totiž veria v zázraky, a preto sa aj tento rok snažia naplniť srdcia radosťou tým, ktorí vianočné sviatky nestrávia v kruhu rodiny.
 
 
Darčeky pre 215 detí
 
Už druhý rok po sebe sa snažia vytvoriť radostné Vianoce 215 deťom v košických detských domovoch, a to vďaka ľuďom, ktorým záleží na rozžiarených očkách detí, ktoré v živote nemajú toľko šťastia.
 
„Vianočné prianie v roku 2020 splnilo sny 215 deťom z centier pre deti a rodiny v Košiciach. Naši úžasní darcovia obdarovali viac ako 160 detí. Zvyšným sme vďaka vyzbieraným peniazom, ktoré nám poslali darcovia na transparentný účet, mohli takisto nakúpiť darčeky. Ani jedno dieťa teda neostalo bez vytúženého vianočného priania. Som nesmierne šťastná, že sme sa pustili do tohto projektu a dokázali sme, že zázraky sa dejú,” uviedla Zuzana Slivenská.
 
Za zvyšný príspevok organizátorky nakúpili 18 spoločenských hier, mobil a dokonca počítač pre študentov, ktorý nevyhnutne potrebovali pre svoje štúdium.
 
„Verím, že aj tento rok sa nám podarí naplniť priania všetkým deťom, ktorým nebolo dopriate stráviť Vianoce s najbližšími,” dodala Slivenská.
 
Ako sa zapojiť?
 
Prostredníctvom rovnomenného internetového portálu môže ktokoľvek zakúpiť darček alebo naň prispieť finančne. Darcovia na webovej stránke vianocneprianie.sk nájdu zoznam krstných mien všetkých detičiek, ich vek a hlavne darček, po ktorom túžia.
 
Stačí už len kliknúť na „darovať“ a budete presmerovaný na stránku, kde môžete darček zakúpiť. Rezervácia jednotlivých darčekov pre deti bude ukončená 10. decembra.
 
Zakúpený darček následne zabaľte a označte číslom priania a môžete ho odnesť na zberné miesto do 14. decembra do Hotela Centrum na Južnú triedu 2A v Košiciach alebo napísať na info@vianocneprianie.sk a organizátorky preň prídu osobne.
 
Ďalšou možnosťou ako pomôcť je tiež prispieť na transparentný účet projektu vianočné prianie, z ktorého celá suma poputuje na plnenie prianí detí z detských domovov.
(14:35, red)
Diskusia
Pridať komentár