Vynikajúci úspech Bardejovčana Vladimíra Dudinského na Majstrovstvách sveta

1988x
14. November 2021
Druhý najúspešnejší reprezentant Slovenska
Vladimír Dudinský sa zúčastnil Majstrovstiev sveta seniorov a veteránov v kickboxe
 
V dňoch 16.-24.10.2021 sa slovenská reprezentácia zúčastnila WAKO Majstrovstiev sveta seniorov a veteránov v kickboxe, ktoré sa uskutočnili v talianskom Jesolo Lido. Spomedzi 1536 štartujúcich zo 65 krajín sveta sa predstavila aj 26-členná pretekárska výprava, ktorá prekvapivo vybojovala vynikajúci výsledok.
 
Týchto spomínaných majstrovstiev sveta sa zúčastnil aj Bardejovčan Vladimír Dudinský, ktorý zároveň bol jediným samoplatcom. Prípravu na tieto majstrovstvá nenechal na náhodu a pod vedením skúsených trénerov Martina Gajdoša (Box Vranov nad Topľou) a Radovana Kokavca (Box Prešov) sa poriadne pripravoval.
 
Ako jediný sa pokúsil zabojovať o medailové priečky na WAKO majstrovstvách z nášho prekrásneho starobylého mesta Bardejov. Verný a čestný zakladajúci člen Kickbox clubu Bardejov V. Dudinský boxoval vo váhe do 63 kg.
 
Striebro i bronz 
 
V disciplíne kick light po voľnom lose mal zápas so šampiónom MMA zo Singapuru LOH KAIN KAI-om, s ktorým v prvom kole prehrával, v druhom kole jednoznačne obrátil a víťazne vyhral 3.0 na body, a tým postúpil do semifinále. Tam mal zápas s Ukrajincom Kashkurstve Aartem-om, s ktorým nakoniec prehral 2.1 na body.
 
V disciplíne kick light to bol V. Dudinského tretí zápas v kariére. Dovtedy boxoval len full contact a light contact, no aj napriek tomu, že to bola disciplína light, kde boli dovolené „poriadne kopy“ na stehná, aj napriek tomu náš klubový hráč Vlado Dudinský odchádzal s istým bronzom.
 
V disciplíne light contact jednoznačne vyhral prvý zápas nad Argentínčanom, ktorý bol Majstrom sveta s roku 2018 Morel Echnigue Ignaciom, o hlavu vyšším súperom, ktorý nestíhal na Vlada ani kondíciou, ani technikou. Vladimír bol prvýkrát napomínaný rozhodcami za tvrdé údery.
 
Chýbalo povestné šťastíčko 
 
Do semifinále mu nastúpil súper z Dánska Jan Larsen. Súper nebol zlý, ale Vladimír ho v druhom kole pekným ladným, zadným úderom na bradu dostal do počítania, a tak si už s nim lavíroval na tatami, kde sa stal jednoznačným víťazom na body 3.0, a tým si zabezpečil postup do finále.
 
 
Finále sa uskutočnilo v piatok 22.10.2021. Vladimír si veril, ale po 5 zápasoch na týchto majstrovstvách bol trošku obitý súpermi počas predošlých dní. Vo finále opäť v prvom kole dal rakúskeho súpera Romana Durlachena do počítania, a to kopom na brucho, ale aj napriek tomu prehral 2.1 na body. Či mu chýbalo to povestné šťastie, či stačil len o niečo rýchlejší úder, či kop na to správne miesto, to si nechal už len pre seba Dudinský.
 
Strieborné umiestnenie v disciplíne light contact 
 
V konečnom sumári týchto WAKO majstrovstiev sa Vladimír Dudinský stal druhým najúspešnejším reprezentantom Slovenska. Za čo mu vyslovujeme úprimnú gratuláciu. Čo do počtu medailí sa Slovensko umiestnilo na 19. mieste zo spomínaných 69 krajín.
 
6-násobný Majster Slovenska
 
Športová bilancia nášho reprezentanta Vladimíra Dudinského je momentálne nasledovná, a to: 6-násobný Majster Slovenska (5-krát bronzový a 1-krát strieborný v rokoch 2012, 2013 a 2021). Je to velikánsky úspech, nie len pre náš športový klub – Kickbox club Bardejov, ale taktiež vizitkou úspechu a pýchy mesta Bardejov. Pevne veríme, že tento prínos ocenia aj na športovej komisii mesta Bardejov a podporia tento klub motivačným príspevkom pre rozvoj a výchovu našej mládeže a rozvíjaní ich talentu a potenciálu. Nakoľko náš športový klub nebol za ostatné dva roky podporený financiami mesta Bardejov.
 
Týmto chceme vrelo poďakovať firme DEMJAN za finančnú podporu, aj vďaka ktorej mal možnosť náš športový tréner Vladimír Dudinský zúčastniť sa a vybojovať tieto cenné medaily do zbierky pre náš klub. Ďalšie poďakovanie smeruje Slovenskému zväzu kickboxu, ktorý dal možnosť zúčastniť sa a ukázať svoje schopnosti Dudinského na MS WAKO.
 
Týmto v mene Vladimíra Dudinského sa chcem poďakovať jeho dcérke, ktorá mu držala prsty a podporovala ho, a taktiež svojej rodine. Heslo, ktoré rád používa Vlado je: “Nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa.“ Toto heslo mu v tomto prípade vyšlo dvojnásobne. Máme z toho radosť a veríme v jeho ďalšie, a to nie len, športové úspechy.
(17:46, Kickbox club Bardejov)
Diskusia
Pridať komentár