Bardejovčania konečne vyhrali, Púchov nepustili k ničomu

1928x
13. November 2021
Bardejovčania vyhrali po ôsmych zápasoch
Radosť Partizánov po víťazstve 
 
V poslednom tohtoročnom zápase zaknihovali Partizáni druhé víťazstvo v jesennej časti súťažného ročníka 2021/22. Na lavičke už, po dvojtýždňovej pauze, opäť sedel Marián Šarmír.
 
Obe mužstvá sa pohybujú v pásme zostupu a tak body potrebovali ako soľ. Šťastnejší a najmä lepší boli tentoraz domáci. Na hrote útoku sa objavil bardejovský odchovanec Šimon Stachura. Bol to práve on, kto vysokým nasadením a bojovnosťou neustále znervózňoval defenzívu MŠK.
 
Už v úvode zápasu si dobre nabehol na výbornú prihrávku a sám sa rútil na Strelčíka v bráne hostí. Ten nevidel inú možnosť a domáceho útočníka fauloval. Nasledoval pokutový kop. Loptu si postavil Župa, ale už tradične dal gólmanovi hostí šancu na napravenie svojej chyby. Skóre sa teda nemenilo. Nepremenený pokutový kop Partizánov nepoložil. Stále boli lepší na lopte i bojovnejší.
 
Po závare pred púchovskou bránkou sa v 26. minúte najlepšie zorientoval Lelič. Delovkou prestrelil klbko brániacich hráčov a poslal Partizán do vedenia. Až do polčasu domáci kontrolovali hru a tak sa skóre už nemenilo.
 
POZRITE SI BOHATÚ FOTOGALÉRIU:
 
Aj v druhej časti hry domáci viac chceli a boli lepším mužstvom To prinieslo aj šance. Salisu sa šikovne prekľučkoval obranou hostí. Jeho strela skončila na žrdi. O chvíľu neskôr stopér Kalawole, v poslednej chvíli vyhlavičkoval loptu z bránkovej čiary.
 
Výsledok poistil v 80. minúte Horváth. Po štandardke vyskočil najvyššie a hlavou zaznamenal druhý úspech domácich. V závere mal ešte šancu striedajúci Selimi. Nenamieril však presne. Bardejovská defenzíva, na čele s Čikoš-Pavličkom, tentoraz fungovala dobre a tak Partizáni zápas s prehľadom dohrali.
 
 
Bardejovčania zaznamenali dôležité tri body a posunuli sa v tabuľke o miesto vyššie. Rozdiel medzi Partizánom a dvanástou Dubnicou (12. miesto znamená zachovanie druholigovej príslušnosti) sa znížil na 4 body. Na jar čaká na druholigistov ešte 13 zápasov a hrá sa o 39 bodov. Nádej na záchranu stále žije.
 
Partizán Bardejov BŠK - MŠK Púchov 2:0 (1:0)
 
Góly: 26. Lelič, 80. Horváth,
Rozhodovali: Somoláni, Jekkel, Roszbeck
ŽK: Veličković, Horváth, Salisu – Strelčík, Holiš, Kapusniak, Šimáček, Pilný, 100 divákov
 
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Čikoš-Pavličko - Petko, Lelič, Župa, Horváth, Pacheco, Csáno (34, Salisu, 74. Da Silva), Stachura (86. Selimi), Veličković, Keresteš, Maník
(17:55, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár