Košická kapela The Paper Dragon prichádza s novinkou, ktorá je oslavou priateľstva

901x
09. November 2021
Kapela predstavuje svoj prvý singel z pripravovaného albumu
 Debutový album plánuje kapela vydať na budúci rok. Foto: The Paper Dragon
 
Mladá, energická kapela The Paper Dragon, pochádzajúca z východného Slovenska, vydala svoj druhý singel od začiatku svojho pôsobenia. Po debute s piesňou The Night, štvorica muzikantov prostredníctvom lyrics videa k piesni Time Is Of The Essence ponúka ochutnávku pripravovaného albumu.
 
Ako informovala PR manažérka Janka Marczellová, o pozornosť vo vodách slovenskej hudobnej scény sa hlási štvorica nadaných muzikantov. Leader zoskupenia Tibor Dragon však vo svete slovenskej hudby nie je žiadnym nováčikom. V niekoľkých projektoch pôsobil ako gitarista, v „papierovom drakovi“ sa okrem gitary zhostil aj úlohy speváka.
 
 
„Dlhé roky som pôsobil ako gitarista v rôznych hudobných zoskupeniach so zameraním na jazz, funk, pop... Popri tom so však stále komponoval vlastné skladby, ktorých základom je akustická gitara a spev. Čím dlhšie som piesne hral sám a čím viac som ich zložil, rástla vo mne potreba a túžba zdieľať ich s druhými ľuďmi,“ prezradil zakladateľ zoskupenia zrod novej kapely.
 
„Zároveň som si uvedomil, že pre získanie finálnej podoby skladieb, tak ako som ich počul vo vnútri, potrebujem nájsť ľudí, spoluhudobníkov, ktorí ich tam posunú. Tak som začal aktívne hľadať a oslovovať ľudí... A tak v dnešnej podobe je súčasťou The Paper Dragon skupinka úžasných ľudí, bez ktorých by to jednoducho nefungovalo a som vďačný za všetky hudobné aj nehudobné chvíle s nimi,“ povedal muzikant.
 
 
Novinka je oslavou priateľstva
 
Time Is Of The Essence vznikla približne pred rokom tak, ako všetky ostatné skladby, ktoré mladí hudobníci chystajú pre svoj debutový album, a to doma u Tibora Dragona, len s gitarou.
 
„Následne som ju priniesol k ostatným členom a oni urobili to, čo stále pri novej piesni – zdokonalili ju a dali jej finálnu podobu,“ priblížil.
 
„Pieseň je o priateľstve a o tom, že čas je naozaj dôležitý a podľa mňa je potrebné tráviť ho s ľuďmi, s ktorými cítime, že to má význam. Zároveň je však prirodzené, že s niektorými ľuďmi prestanete tráviť tento čas a radi by ste im povedali, že vám občas chýbajú... Dôvodom je, že podľa mňa každý človek, ktorého počas života stretneme, nás o niečo obohatí. A za to si zaslúži našu vďaku,“ vysvetlil spevák .
 
Všetky skladby v angličtine
 
Nie len hudba, ale aj text vznikol spoločnými silami všetkých členov. Je v anglickom jazyku a momentálne je aj poznávacím znamením kapely.
 
 
„Všetky naše skladby sú v angličtine. Je pre mňa prirodzenejšia z hľadiska melódií a celkového feelingu, keďže je to najmä zahraničná tvorba, ktorá ma inšpiruje. Zatiaľ neplánujeme žiadne slovenské piesne, no snažím sa nikdy nehovoriť nikdy,“ uviedol Tibor voľbu anglického jazyka.
 
Album na druhý rok
 
Pilotný singel z pripravovaného CD, ktoré kapela plánuje vydať v máji 2022, už uzrel svetlo sveta. Hudobníci do mája budúceho roku plánujú zverejniť ešte niekoľko ďalších piesní.
 
„Naozaj sa tešíme, že budeme môcť s vami zdieľať našu tvorbu v ucelenej podobe. Na albume by malo byť 13 skladieb, ktoré sú naozaj pestré, farebné, čo sa zvuku a nástrojov týka. Zároveň však majú spoločnú charakteristickú náladu The Paper Dragon,“ dodal Tibor.
(15:50, red, The Paper Dragon)
Diskusia
Pridať komentár