Partizán Bardejov potrebuje začať vyhrávať, čaká ho náročná zima

1450x
03. November 2021
Bardejovčanom sa nedarí podľa ich predstáv
Bardejovčania potrebujú začať zbierať body 
 
Na budúci rok oslávi bardejovský organizovaný futbal storočnicu. Súčasné futbalové dianie však veľa optimizmu ani dôvodov na oslavy, pre funkcionárov ani fanúšikov, neprináša.
 
V minulom ligovom ročníku vrátil Partizánov do druhej ligy len administratívny zásah. Všeobecne sa očakávalo, že situácia sa aspoň trošku zlepší. Jesenná časť tohto ligového ročníka je však ešte horšia ako tie minulé.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU ZO ZÁPASU BARDEJOV - KOŠICE:
 
Bardejovčania získali v pätnástich kolách len osem bodov za jedno víťazstvo a päť remíz. Pravdou je aj to, že bodov mohlo byť o niečo viac. To by však nesmeli mužstvo sprevádzať školácke chyby ako napr. v zápasoch v Dubnici či na Slovane.
 
Prehrou s Košicami zavŕšili Bardejovčania jesennú časť ligového ročníka 2021/2022. Nielen ich, ale aj ostatné druholigové mužstvá čakajú ešte dve predohrávky jarnej časti. K čomu je dobré hrať v novembrovej zime je ťažko pochopiť.
 
Aj preto, že súťaž končí v závere mája (27.5.). Leto a dobré počasie, ktoré by na štadióny určite priviedlo viac divákov, ako novembrové zimy, strávia fanúšikovia bez futbalu. Zväzoví funkcionári majú už roky plné ústa výhovoriek, prečo sa futbal v lete hrať nedá. Riešenia však hľadať zabúdajú.
 
 
Pohľad na tabuľku druhej najvyššej futbalovej súťaže veľa radosti neprináša. Hráči bardejovského športového klubu, prakticky od začiatku tohto ročníka, figurujú na zostupových miestach a prestávku potrebujú ako soľ. Momentálne je dôležité dohrať ešte dve nadstavené kolá a pokúsiť sa o zisk aspoň nejakých bodov. Aj preto, že bodové rozdiely medzi miestami znamenajúcimi vypadnutie a miestami, na ktorých sa v 2. lige zotrváva, začínajú byť priepastné.
 
Momentálne to vyzerá tak, že Námestovo (16. miesto – 1 bod ) na jar už len dohrá. Slovan už druhý rok nejaví o B mužstvo (15. – 8 bodov) záujem a Bratislavčanom by pravdepodobne ich vypadnutie nevadilo. Partizáni sú zatiaľ na trinástom mieste a majú rovnaký počet bodov ako Slovan. Na štrnástom, ešte zostupovom mieste, je Púchov. Ten má bodov 9.
 
Ak by súťaž končila už teraz, dvanásta Dubnica by si druholigovú príslušnosť zachovala. Problémom pre Partizán je to, že na Dubnicu stráca už sedem, na Trebišov, ktorý je o miesto vyššie a rovnako na desiaty Rohožník už deväť bodov. A to ešte všetky tri kluby majú na konte o zápas menej.
 
V hre je ešte 15 kôl a 45 bodov, takže je o čo hrať a nádej na záchranu stále žije. Partizáni však budú musieť počas zimnej prestávky veľa zmeniť. Mužstvo sa musí značne obmeniť. Do Bardejova bude musieť prísť kvalita, ktorá tu evidentne chýba.
 
 
Veľká časť súčasného kádra si skutočne nezaslúži obliekať dres Partizána a je nutné povedať to, čo už bolo niekoľkokrát vyslovené. Teda, že za trénera Kukulského by sa takýto hráči nesmeli ku bardejovskému štadiónu ani priblížiť.
 
Obaja súčasní tréneri Šarmír i Kurty konštatovali, že pred sezónou našli takmer prázdnu šatňu. Vyskúšali rad hráčov a mužstvo zostavili z toho najlepšieho, čo mali k dispozícii. Vyzerá to ako výhovorka, ale povedzme si pravdu. Do Bardejova sa kvalitní hráči (na rozdiel napr. od Humenného či Trebišova) veľmi nehrnuli.
 
Funkcionári i tréneri oslovili aj niekoľkých odchovancov, ale ani tým sa na mestský štadión prísť nechcelo. Očakávané výkony nepodali skúsení hráči. Od tých sa čakalo, že mužstvo potiahnu. Novopríchodzí, väčšinou lavičkoví hráči, nedokázali prekročiť svoj tieň. Bardejovčanov teda, ak chcú 100. výročie oslavovať, ako druholigisti, čakajú v zime úlohy neľahké. Mužstvo je potrebné doplniť o skúsenosť a kvalitu. Výrazná obmena je nutná vo všetkých formáciách.
(14:52, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár