Prešovskí volejbalisti zdolali Bratislavu a pokračujú vo víťaznej šnúre

647x
02. November 2021
Šarišania si poradili s Bratislavou

Prešovskí volejbalisti sa tešia už z piatej výhry za sebou. Foto: Veronika Mihaliková
 
Piatu výhru za sebou dosiahol v 6. kole najvyššej súťaže druhý v tabuľke VK MIRAD UNIPO Prešov (bilancia 5-1), ktorý si doma poradil s VKP Bratislava 3:1 (25:23, 25:17, 20:25, 26:24).
 
Ako informoval, generálny manažér klubu VK MIRAD UNIPO Prešov, Marián Palenčar domáci hráči začali výborne.
 
„Po prvom sete, v ktorom sa rozhodlo až v koncovke si ľahko pripísali aj zisk druhého. V treťom dejstve hostia zlepšili podanie, čo im zabezpečilo dostatočný náskok na čiastočné zdramatizovanie stretnutia. Štvrtý set bol priebehom najvyrovnanejší, ale za výdatnej podpory divákov sa z domáceho víťazstva tešili Šarišania,“ povedal Palenčar.
 
 
„Ďakujem chalanom. Myslím si, že hlavne v tých prvých dvoch setoch sme dobre servovali a z toho pramenilo, že sme mali oveľa ľahšiu obranu. V prvom sete sa to ťahalo ako na hojdačke. Nakoniec, ukončené to bolo chvalabohu esom. Škoda toho poľavenia v treťom sete, ale zas sa hra otočila a Bratislava dobre servovala. V tom som videl rozdiel. Kto dobre servoval, tak ten lepšie bránil,“ povedal po zápase nahrávač VK MIRAD UNIPO Prešov Peter Porubský.
 
 
Hráči zápasu
 
Hráčom zápasu sa stal smečiar Lukáš Smolej, ktorý svoju tímu pomohol 17-timi bodmi. Rovnaký počet si pripísal smečiar Michal Ščerba. Na strane hostí sa suverénnym výkonom prezentoval univerzál Ľuboš Kostoláni, ktorý dosiahol úctyhodných 27 bodov.
 
Hlasy trénerov
 
Erik Digaňa, tréner VK MIRAD UNIPO Prešov: „Vedeli sme, že Bratislava má veľmi silný tím a samozrejme u nás to tiež potvrdili. Oni sú dobre vyskladaní, len poviem úprimne, asi potrebujú ešte chvíľku počkať. Dnes mali aj smolu. My sme hrali dobre. Máme trošku boliestky a zranenia a preto som sa toho trošku obával. Pred zápasom to vyzeralo všelijako, ale chlapci to zvládli a už sa môžeme pripravovať na Myjavu.“
 
Matúš Kalný, tréner VK Bratislava: „Rozhodovalo sa v koncovkách. Súper zvládol dve koncovky. My sme v koncovkách mali aj smolu. Dvakrát lopta, ktorá ide tri-štyri metre do autu nás trafí do hlavy. Bohužiaľ, tak skončili koncovky. Súper ich lepšie odohral a vyhral.“
 

Pred zápasom sa odovzdávali ceny pre rozhodcov. Foto: Veronika Mihaliková
 
Ceny pre rozhodcov
 
Príjemným spestrením pred prvým podaním zápasu bolo odovzdávanie ocenení pre členov Asociácie volejbalových rozhodcov (AVR). Cenu Strieborná píšťalka si odniesol František Drobňák, Zlatou píšťalku bol ocenený Alexander Végšöo. Titul Čestný člen AVR si prevzal Pavol Šteliar.
(16:48, red, VK MIRAD UNIPO Prešov)
Diskusia
Pridať komentár