Dokonalý obrat Košičanov. Z Nitry si odniesli tri body

571x
30. Október 2021
Oceliari predviedli skvelý obrat v záverečnej tretine

Košičania triumfovali na ľade Nitry 5:3. Foto: HC Košice
 
Hokejisti HC Košice sa v piatkovom zápase 12. kola Tipos extraligy predstavili na ľade Nitry. Hoci po prvej tretine prehrávali o tri góly nakoniec sa tešili z výhry 5:3 a domov si odnášali tri body. Košičanom tak patrí štvrté miesto v tabuľke a už v túto nedeľu si zmerajú sily so Slovanom. 
 
Ako informoval klub HC Košice, úvod stretnutia vyšiel Nitre, ktorá si už v prvej tretine vybojovala trojgólový náskok.
 
Zmena na brankárskom poste
 
„Po minúte a pol sme inkasovali gól z hokejky Filipa Krivošíka, keď prekvapil brankára Riečického od mantinelu nečakanou strelou. Corgoni hrali aktívne a výraznejšie nás nepúšťali do útočného pásma. V 8. minúte sme si nedali pozor na Adriana Holešinského a ten perfektne našiel pred bránkou osamoteného Samuela Bučeka, ktorý neváhal a pridal ďalší gól do našej siete a v 17. minúte sme inkasovali tretí gól. To následne malo za následok zmenu na brankárskom poste a namiesto Dominika Riečického prišiel do bránky Andrej Košarišťan,“ uviedol klub.
 
Oceliarom sa podarilo znížiť skóre až v 26. minúte, keď Andrej Košarišťan rozohral akciu, posunul puk na pravú stranu a Juraj Milý znížil na 1:3. Do konca tretiny sa však hralo zo strany na stranu, ale diváci ďalšie góly už nevideli.
 
Dokonalý obrat v záverečnej tretine
 
V tretej časti prišiel skvelý obrat Košičanov. Ešte 10 minút pred koncom nenasvedčovalo nič tomu, že by mala Nitra o body z dobre rozohraného zápasu prísť.
 
„Potom však gólovú smršť odštartoval český ostrostrelec Klhůfek. Ten sa v 51. minúte dostal v oslabení do úniku spolu s McPhersonom a strelou k vzdialenejšej žrdi nedal gólmanovi šancu na úspešný zákrok. Od tohto momentu boli hostia na koni a na konci 55. minúty vyrovnali. Netrvalo dlho a oceliari išli do vedenia. Udialo sa tak v 56. minúte, keď Bartánus ušiel Nemcovi a zavesil puk pod hornú žrď nitrianskeho gólmana,“ dodal klub.
 
Dokonalý obrat uzavrel piatym gólom v sieti corgoňov v úvode 60. minúty košický kapitán Chovan.
 
HK Nitra — HC Košice 3:5 (3:0, 0:1, 0:4)
 
Góly a asistencie: 2. Krivošík (Švarný, Nemec), 8. Buček (Holešinský, Krivošík), 17. Vitaloš (Sýkora, Drábek) — 26. Milý (Havrila, Šedivý), 51. Klhůfek (McPherson), 54. Parshin (Chovan, Bartánus), 57. Bartánus (Slovák, Šedivý), 60. Chovan (Klhůfek)
 
Vylúčení: 2:3 na dve min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Výleta, Goga — Kacej, Orolin (všetci SVK)
 
HK Nitra: Honzík (O'Connor) – Mezei, Raskob, Švarný, Nemec, Vitáloš, Bodák, Pupák, Pekarčík – Tvrdoň, Hrnka, Varga – Krivošík, Holešinský, Buček – Bajtek, Baláž, Volko – Drábek, Sýkora, Múčka
 
HC Košice: Riečický (17. Košarišťan) – Saucerman, Šedivý, Tansey, Deyl, Romančík, Cibák, Jacko – Bartánus, Slovák, McPherson – Pereskokov, Chovan, Parshin – Belluš, Klhúfek, Lapšanský – Milý, Havrila, Jokeľ
(9:35, red, HC Košice)
 
Diskusia
Pridať komentár