Podbrezová vyhrala v Bardejove zaslúžene, Partizán sa trápi

1817x
24. Október 2021
Železiari získali na Hornom Šariši tri body
Bardejovčania nestačili na súpera z Podbrezovej. Foto: ahoj.tv 
 
Na futbal mohlo tentoraz v rámci proticovidových opatrení prísť len 100 očkovaných divákov. Partizáni boli pred zápasom na 14. mieste tabuľky s ôsmimi bodmi a skóre 11:18. Železiari boli na tom oveľa lepšie. Okupovali štvrtú pozíciu, mali o zápas menej a 27 bodov. Súperom nastrieľali 26 a dostali 12 gólov.
 
To všetko ich stavalo do role jednoznačného favorita a tú aj potvrdili. Podbrezová ide na víťaznej vlne a nebolo v silách Partizána na tom niečo zmeniť.
 
Už aj pre to, že stredoslováci majú ideálne poskladaný káder. Zvučné mená ako Oravec, Grendel, Grešák dopĺňajú talentovaní ambiciózni mladíci so skúsenosťami z mládežníckych reprezentácií. Issa i Timoshenko ukazujú, ako majú vyzerať cudzinci, ktorí sa chcú presadiť v slovenskom futbale. Mužstvo má koncepciu i fazónu.
 
POZRITE SI BOHATÚ FOTOGALÉRIU:
 
Hostia dali gól už v druhej minúte. Pre ofsajd však neplatil. Hráči FK pokračovali v nápore a nebezpečný bol najmä aktívny Timoshenko. Spolu s Issom motali hlavy bardejovským obrancom.
 
V 23. minúte po osi Issa, Galčík, Timoshenko padol prvý gól stretnutia. Hostia boli pri chuti a len vďaka Čikoš-Pavličkovi sa skóre do polčasu už nemenilo.
 
 
Tréner Šarmír cez prestávku prestriedal, ale aj v druhom polčase boli na koni Podbrezovčania. Neustále mali loptu na kopačkách a Partizánov takmer k ničomu nepustili.
 
Salisu oživil hru
 
Druhý gól pridal Grešák. Po milimetrovom centri Galčíka nádherne preloboval gólmana domácich. Príchodom Salisu ofenzíva domácich predsa len trošku ožila a práve nigérijský legionár sa niekoľkokrát pokúsil o zakončenie. Jeho koncovka však nebola nebezpečná.
 
Hostia ešte mali možnosť navýšiť skóre. Po faule Horvátha na Galčíka si na značku pokutového kopu loptu postavil Grendel. Čikoš-Pavličko bol však proti a jeho strelu zlikvidoval.
 
V závere sa ešte o zmenu skóre pokúšal Grešák. Brankár Partizána však svojich opäť podržal. Na druhej strane mohol prehru aspoň zmierniť striedajúci Selimi. Dlho však váhal so zakončením a jeho strelecký pokus zblokoval Kováčik.
 
V závere sa ešte diali veci nefutbalové. Ludha fauloval prenikajúceho Salisu, za čo mala nasledovať karta červená. Rozhodca stretnutia Kráľovič nepochopiteľne siahol len po žltej, čo vyvolalo nespokojnosť trénera domácich. Ten po žltej karte v Skalici, videl žltú a následne aj červenú na domácom ihrisku.
 
Bardejovčanov čaká ešte záver jesennej časti súťaže. V sobotu cestujú do Košíc. SFZ naplánoval na záver roka ešte dve predohrávky jarnej časti. Najskôr v Šamoríne a 13.11. o 13.00 hod. na domácom ihrisku privítajú Púchov.
 
Partizán Bardejov – FK Železiarne Podbrezová 0:2 (0:1)
Góly: 23. Timoshenko, 53. Grešák
Rozhodovali: Kráľovič, Štrba, Zemko. ŽK: Salisu, Keresteš, Horvath, Šarmír, Maník - Ludha. ČK: Šarmír (tréner Bardejova)
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Čikoš-Pavličko – Petko, Župa, Horváth, Pacheco (46. Filipiak), Ikedi (19. Stachura, 46. Salisu), Csáno (81. Selimi), Veličković, Keresteš, Maník, Kružliak (46. Da Silva)
 
 
Postavenie Partizána v tabuľke je nelichotivé a dá sa len ťažko očakávať, že do konca jesennej časti sa ešte niečo zmení. Hornošarišanov čakajú ešte tri kolá. Je dôležité zabrať a v tabuľke nestratiť kontakt s Púchovom a Dubnicou tak, aby na jar bolo ešte o čo hrať.
 
Slabí rozhodcovia
 
Víkendové kolo druhej ligy poukázalo aj na slabiny druhej ligy a všeobecne slovenského futbalu. Tou sú jednoznačne rozhodcovia. Kráľovič Bardejovčanov v podstate nepoškodil a výsledok neovplyvnil. Hostia boli jednoznačne lepší a vyhrali zaslúžene.
 
Neudelenie zaslúženej červenej brankárovi FK Ludhovi však poukazuje na to, že prístup ku hráčom nemajú arbitri rovnaký a aj tu existujú rovní a rovnejší. Tréner Šarmír sa musel po protestoch pobrať na tribúnu. Určite zaslúžene. Ale na druhej strane, kto z trénerov by dokázal pozerať na to, ako rozhodca zápasu uplatňuje nespravodlivý meter.
 
Žiaľ rozhodcovia bez prirodzenej autority rozdávajú kartu za kartou. Kráľovič tentoraz udelil šesť žltých a jednu červenú. Všetky, až na jednu žltú, videli domáci. Lepší bol v tomto kole už len rozhodca Valent v zápase Slovan - Skalica. Ten po žltých kartách siahol dokonca trinásť krát. Baláž a Mustafič (obaja Slovan) videli žltú dvakrát a následne červenú.
(10:18, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár