Odchovanec Partizána potešil rodákov z Dlhej Lúky

3549x
15. Október 2021
Dvojčatá Sven a Sebastián sa upísali futbalu
Sven Jurčišin má na drese číslo 8 
 
V sobotňajšom zápase druhej najvyššej futbalovej súťaže predposledný v tabuľke Bardejov prehral s lídrom Banskou Bystricou 0:1. V drese hostí patril medzi najlepších na ihrisku Sven Jurčišin. Dvojčatá Sven a Sebastián sa narodili v Bardejove 26. mája 2002.
 
Mužstvo s cieľom postúpiť
 
„Tento zápas sme nebrali ako taký ľahký. Každý vie, že v Bardejove sa hrá ťažko. Jednoznačne sme chceli vyhrať. Každý z nás bojoval na sto percent. Môžeme byť spokojní. Museli sme si dávať pozor na brejky domácich. My sme si chceli vytvoriť čo najviac šancí, jednu sme premenili,“ vyjadril sa Sven k duelu.
 
Zoči voči Čikošovi nedal gól
 
Sven bol azda pri jednom z najkrajších futbalových momentov zápasu. V 66. minúte mohol zvýšiť na 0:2, tak ako aj niektorí jeho spoluhráči: „Asi najväčšiu šancu som mal ja. Polievka vystrelil, no brankár Čikoš-Pavličko loptu vyrážal. Tá sa dostala priamo ku mne. Bol to dobrý pokus, lenže skúsený gólman to vystihol a pokazil mi radosť. Dôležité bolo, že spoluhráči ma podržali, gól sme nedostali."
 
 
Sú to odchovanci Partizána
 
Dvojčatá z Dlhej Lúky poslali na trávnik s loptou rodičia. Veď niekoľko ďalších Jurčišinovcov aktívne hralo a hrá tak za Partizán, ako aj za rodnú mestskú časť.
 
„Začínali sme cez Partizán ešte v kategóriách žiakov od osem rokov. V 15-tich som odišiel do Trnavy, potom som sa ešte vrátil. Na dlhšiu dobu sme s bratom odišli do Popradu, kde sme aj kmeňovými hráčmi. Teraz sme na hosťovaniach. Tam sme dostali šancu v prvom mužstve. Výsledkovo to nebolo ideálne, ale pre mladých dobrá škola v 2.lige. No v Banskej Bystrici je to určite niečo úplne iné ako v predošlých. Je to ambiciózny klub s dobrými hráčmi a podmienkami. Na svoju budúcnosť sa veľmi nepozerám. Mojím cieľom je čo najviac hrať a pomôcť tímu. Som rád, že na zápase bolo veľa ľudí z Dlhej Lúky. Počul som ako mi fandili, som za to vďačný. Boli tu aj rodičia. Víkend strávim v Bardejove, ideme to osláviť."
 
Varga pochválil domáceho brankára
 
„Kľúčové bolo, že sme gól dali a žiaden nedostali. Druhý gól sme nedali, no treba pochváliť aj brankára Bardejova. Podal veľmi dobrý výkon. Prežil som tu neajaké roky, takže trošku som aj Bardejovčan. Majú dobré mužstvo a nepatrí tam, kde je v tabuľke. Som rád, že sme ich chytili vtedy, keď ešte nemajú formu. Potrebujú čas, ono sa to výsledkovo zlepší. Myslím si, že táto súťaž má kvalitu. Je veľmi ťažké postúpiť,“ zhrnul kouč Dukly Stanislav Varga.
(12:57, J. Ščerbík)
 
Diskusia
Pridať komentár