Bardejov hostí Banskú Bystricu

1186x
08. Október 2021
Ťažké zápasy pre futbalistov Partizána Bardejov
 
Partizáni hrou ani bodovým ziskom neoslňujú. Majú za sebou už desať kôl a na konte len sedem bodov. Je to o štyri menej ako mali po rovnakom počte odohratých zápasov v minulom ligovom ročníku.
 
Ak chcú mať v odvetnej časti ešte o čo hrať, je najvyšší čas začať získavať body. V ich vystúpeniach sa striedajú dobré momenty so školáckymi chybami a práve tie bardejovských futbalistov stoja body.
 
V súčasnosti sú Partizáni predposlední, ale majú o zápas menej ako ostatní. Na jeseň absolvujú ešte šesť zápasov. Súperi budú prevažne z kategórie tých ťažších: 10. kolo -dohrávka, doma - Humenné, 12. kolo - doma – Banská Bystrica, 13. kolo – vonku – Skalica), 14. kolo – doma – Podbrezová, 15. kolo – vonku – Košice, 16. kolo – vonku - Šamorín, 17. kolo – doma – Púchov.
 
 
V najbližšej budúcnosti ich čaká anglický týždeň. V sobotu 9.10. o 15. 00 doma privítajú Duklu Banská Bystrica, v stredu 13.10. o 15.00 rovnako doma FK Humenné. Dukla je po 11. kolách prvá.
 
Mužstvo vedené Stanislavom Vargom sa netají tým, že jeho jediným cieľom je postup. V minulom súťažnom ročníku dlho súťaž viedli, ale zaváhania v závere posunuli do 1. ligy Liptovský Mikuláš. K neúspech Dukly prispel aj Partizán. Ten Banskobystričanov, v 27. kole, nečakane pripravil o tri body výhrou 3:1 (2:1) (góly Santos, Maťaš, Bilali – Vujoševič) a tak pomohol ich najväčšiemu rivalovi k postupu.
 
V stredu 13. 10. čaká Partizánov východniarske derby. Súperom bude FK Humenné. FK je tretie. Humenčania postúpili po minulom súťažnom ročníku z III. ligy. Už v nižšej súťaži ukázali, že majú kvalitný a konsolidovaný káder vedený skúseným trénerom Jozefom Škrlíkom.
 
Po postupe ho ešte posilnili a zvýšili kvalitu. Humenčanov netrápia nováčikovské problémy, ale naopak patria k lídrom súťaže. Mužstvo vhodne doplnené skúsenými hráčmi múti vodu v čele tabuľky. V kádri je päť hráčov, ktorí obliekali dres Partizána (Streňo, Dzurik, Hamuľak, Maťaš a Milunovič).
(15:52. P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár