VIDEO | Prešovský zimný štadión je pripravený na extraligu, prvý zápas už dnes

2229x
24. September 2021
Zimný štadión prešiel rozsiahlou rekonštrukciou
 Pozrite si videoreportáž
 
Pred prvým hokejovým extraligovým zápasom slávnostne otvorili zrekonštruovaný zimný štadión v Prešove. Pribudlo 3505 nových sedadiel i ďalšie technologické prvky, štadión sa tak premenil na moderný hokejový stánok.
 
„Chcem poďakovať športovej verejnosti za trpezlivosť. Niekedy je to nervák aj v športe, aj v hokeji a bol to nervák tie tri roky čakania. Výsledok je tu. Môžeme pozerať na krásne zrekonštruovaný štadión, kde gro financovania tvorili financie mesta Prešov a Prešovský samosprávny kraj nechcel ostať bokom a cez Výzvu pre región tiež pomohol 175 tisícami eur. Dnes tu máme krásny štadión a verím, že aj dnešný úvodný, ligový zápas, extraligový zápas, bude úspešný pre Prešovčanov,“ prezradil predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský.
 
Nech sa prvý zápas vydarí
 
„Chcela by som sa poďakovať projektantom a zhotoviteľov celej rekonštrukcie prvej etapy štadióna. Veľká vďaka patrí aj klubu a pánovi Ľuptákovi. Všetky súčasti, ktoré bolo potrebné dotiahnuť pre bezproblémový chod extraligy, tak naozaj robil vo vlastnej réžii. Verím, že sa štadión páči a musíme popriať našim hokejistom, nech sa im prvý zápas vydarí,“ nadviazala na slova župana primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.
 
 
„Som rád, že pred dnešným zápasom sa nám podarilo všetko dotiahnuť do konca a bez akýchkoľvek problémov a obmedzení môžeme dnes odohrať po 23 rokoch prvý extraligový zápas. Chcel by som poďakovať pani primátorke, pánovi županovi a všetkým poslancom, ktorí boli naklonení tomu, aby sa zrekonštruoval tento stánok. Tešíme sa na večer a už len spraviť ľuďom radosť, aby sme dnes zvíťazili,“ dodal prezident klubu Róbert Ľupták.
 
Po 23 rokoch
 
Prešovský hokejový stánok je tak plne pripravený na hokejové extraligovú sezónu, ktorá bude v metropole Šariša po 23 rokoch.
 
Počas rozsiahlej rekonštrukcie sa podarila aj inštalácia turniketov, nový kamerový systém s videorozhodcom, údržbou prešlo vykurovanie časti priestorov štadióna a spustená do prevádzky bola aj kompletná infraštruktúra s predprípravou pre vybudovanie bufetov. Okrem toho prešli údržbou aj kompresory a ďalšie technické zariadenia v interiéri budovy.
(14:47, red, foto: presov.sk)
Diskusia
Pridať komentár