Vladislav Palša: Chcel som s mužstvom vyššie

2604x
05. September 2021
Nedobré skúsenosti uznávaného lídra Partizána
Vladislav Palša 
 
Rodák z Osikova Vladislav Palša (1981) začínal s futbalom v drese Partizána Bardejov. Hral za všetky vekové kategórie od žiakov až po mužov. Bol osobnosťou v druhej najvyššej súťaží. S klubom sa rozišiel nedobre.
 
V ostatných sezónach bol asistentom trénera mužov Partizána Bardejov. Po nedávnom nechcenom a nečakanom odchode na toto obdobie spomína s nostalgiou.
 
„Bolo to zvláštne obdobie s mnohými zmenami. Do Partizána som prišiel na podnet vtedajšieho trénera Jozefa Kukulského. Spolupráca s nim ma potešila. Lenže po niekoľkých zápasoch v jeseni minulého roka sme skončili. Bolo to po nástupe nového sponzora i dvojice zahraničných trénerov. Koncom minulej jesene som bol ešte asistentom."
 
 
Spolupráca s Partizánom sa rozišla tak u Kukulského, ako aj Palšu: „Naše cesty sa rozišli. Nebolo to príjemné. Prišiel som do Partizána druhýkrát a aj po druhýkrát som strašne rýchlo skončil. Vo futbale to nie je nič nové, ale myslel som si, že sa s Kukulským dokážeme presadiť svojou robotou. Chceli sme mužstvo potiahnuť na vyššie priečky. Po minulé roky to bolo stále o záchrane.“
 
Palša sa v tejto sezóne predstavuje ako tréner Gerlachova v IV. lige v skupine Východ. Ambiciózny obecný futbalový klub sa derie čoraz vyššie.
 
„Keď sa tréner Gerlachova Trudič dozvedel o tom, že som voľný, ponúkol mi funkciu trénera. Poznal som prostredie aj niekoľko hráčov, prijal som to. Je to amatérska súťaž, má veľmi dobrú kvalitu aj zásluhou šikovných futbalistov.
 
Hráči, ktorí skončili profesionálne, idú do nižších súťaží. U nás sú štyria, piati, ktorí hrali za Bardejov a nepresadili sa do A mužstva. Mladí sú už z inej generácie. Starší hrajú s oduševnením, mladí sa možno trošku hľadajú. Niekedy sa robil výber, teraz kto príde, toho berieme. Pravdepodobne bude aj reorganizácia súťaží, tak každý chce byť v tabuľke čo najvyššie. Aj my.“
(13:53, J. Ščerbík)
Diskusia
Pridať komentár