V Nižnej Polianke v okrese Bardejov odhalili kriminalisti nelegálnu výrobňu

818x
22. Október 2020
Tony tabaku a milióny cigariet
Úspešný zásah kriminalistov 
 
Kriminalisti finančnej správy majú za sebou úspešný pondelok. V Nižnej Polianke v okrese Bardejov sa im totiž podarilo nájsť nelegálnu výrobňu cigariet. Na mieste činu zaistili viac ako ako 2,3 milióna kusov nezákonne vyrobených cigariet a približne 6000 kilogramov tabaku. Únik na spotrebnej dani bol vyčíslený na približne 714-tisíc eur.
 
Ako informovala hovorkyňa Finančnej správy Drahomíra Adamčíková, priamo na mieste boli okamžite zadržaní desiati cudzinci. Podľa jej slov kriminalisti pri kontrole priestorov objektu a priľahlých pozemkov v bývalom areáli poľnohospodárskeho družstva našli zariadenie s príslušenstvom na rezanie, fermentovanie, sušenie tabaku, komponenty slúžiace na výrobu cigariet aj linku na ich výrobu.
 
Pri zásahu boli zaistené tri osobné motorové vozidlá, vysokozdvižný vozík a kamión. Predpokladaná hodnota týchto zariadení a komponentov predstavuje sumu 1,2 milióna eur.
 
Hovorkyňa ďalej ozrejmila, že pri nelegálnej výrobe boli zadržané osoby z Lotyšska, Poľska, Bieloruska a Ukrajiny. Vyšetrovateľ finančnej správy ich obvinil zo spáchania zločinu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru v súbehu s prečinom nepovolenej výroby liehu, tabaku a tabakových výrobkov formou spolupáchateľstva podľa Trestného zákona.
(7:54, FB: Finančná správa)
Diskusia
Pridať komentár