VIDEO | V bardejovskej nemocnici platí zákaz návštev na všetkých lôžkových oddeleniach

3059x
25. September 2020
Vedenie chce chrániť pacientov aj personál
Pozrite si videoreportáž 
 
Mimoriadna situácia spojená s koronavírusom si vyžiadala sprísnený režim v zdravotníckych zariadeniach. Počas septembra došlo v Nemocnici s poliklinikou svätého Jakuba v Bardejove k rozšíreniu opatrení. Zmeny sa dotknú návštev pacientov, vybrané lekárske úkony si zase vyžadujú negatívny test na ochorenie.
 
„Pri niektorých treba rýchlotesty, niekde vyžadujeme klasický výter na COVID. Všetky plánované operácie musia byť uskutočnené jedine ak pacient predloží negatívny test na COVID-19, ktorý nie je starší ako 96 hodín,“ objasnila námestníčka pre zdravotnú starostlivosť a zdravotné poisťovne Helena Leščišinová.
 
Nemocnica zároveň ubezpečuje, že liečebno-preventívnu starostlivosť poskytuje v plnom rozsahu aj naďalej. Fungujú všetky oddelenia i ambulancie vrátane plánovaných operácií.
 
„V tomto smere nie sú žiadne obmedzenia, všetci pacienti budú ošetrení tak, ako je to potrebné,“ uviedla Helena Leščišinová.
 
Zariadenie nepoľavilo v opatreniach ani počas letných mesiacov, pokračuje aj v takzvanej triáži pacientov. V dôsledku zhoršenej epidemiologickej situácie v bardejovskom okrese sa však museli obmedziť návštevy.
 
„Pozitívne testovaných v našom okrese nám pribúda hlavne tieto posledné dni, takže po konzultácii s epidemiológom a na základe rozhodnutia vedenia nemocnice sme 23. septembra 2020 zakázali všetky návštevy na všetkých lôžkových oddeleniach v nemocnici,“ uzavrela Leščišinová.
 
Zákaz platí do odvolania a vzťahuje sa aj na slúženie svätých omší v Nemocničnej kaplnke. Nemocnica takisto predĺžila aj časy odberov, ktoré sa vykonávajú v Mobilnom odberovom mieste a pridala aj jeden testovací deň naviac.
(18:25, red) 
Diskusia
Pridať komentár