VIDEO | Na sídlisku Vinbarg posvätili novú farskú budovu

1173x
29. Júl 2020
Na výstavbu prispelo aj mesto Bardejov
Pozrite si videoreportáž 
 
Nedeľa 26. júla patrila vo Farnosti blažených hieromučeníkov Pavla Petra Gojdiča a Vasiľa Hopka na Vinbargu radosti a oslave. Dôvodom bola posviacka novej farskej budovy, na ktorej sa pracovalo dva roky a ktorej výstavba tvorila poslednú etapu stavebných prác v okolí gréckokatolíckeho kostola.
 
„Najprv sme začali realizovať stavbu farského chrámu, ktorý je pred nami. Posviacka základného kameňa otcom arcibiskupom Jánom Babjakom bola 10. novembra 2010. V druhej etape sa robilo námestie so súsoším našich patrónov Gojdiča a Hopka. Posledná etapa zahŕňala výstavbu novej farskej budovy, posviacka základného kameňa bola 21. októbra 2017, lenže samotné práce začali až v roku 2018,“ uviedol Florián Potočňák, farár, protojerej gréckokatolíckej farnosti na Vinbargu.
 
V poslednej etape sa podarilo dokončiť budovu fary, v ktorej sa nachádzajú byty pre kaplánov a farárov, kancelárske a taktiež pivničné priestory. Výstavbu finančne podporilo mesto Bardejov, ale aj ľudia z okolia.
 
„Vďaka mestu Bardejov, vďaka všetkým firmám v Bardejove, v okrese a tiež všetkým podnikateľom, darcom , dobrodincom, ale aj kňazom – či už rímskokatolíckym, alebo naším gréckokatolíckym a evanjelickým, takisto aj pravoslávnym a vôbec veriacim. Všetky dary a milodary sme získali zo zbierok, niečo sa nám podarilo zohnať aj z Ministerstva financií,“ priblížil Potočňák.
 
Kostol a farnosť je k dispozícii nielen veriacim, ale aj všetkým ľuďom žijúcim v Bardejove, ktorí chcú duchovne pookriať.
(19:05, red)
Diskusia
Pridať komentár