V generálke na ligu Prešov inkasoval v Bardejove päť gólov

2201x
25. Júl 2020
Kvalitný prípravný zápas priniesol sedem gólov
 Bardejovčania sa už tešia na nový ročník druhej ligy
 
Už o niekoľko dní odštartuje druhá i tretia futbalová liga. Partizán Bardejov sa v úvodnom kole predstaví v Poprade v piatok 31.7., následne o týždeň doma privíta Liptovský Mikuláš. Tatran Prešov druhého augusta vycestuje do Kalše. Generálkou na ligu bol vzájomný zápas na mestskom futbalovom štadióne v Bardejove.
 
Prvý polčas vyšiel podstatne lepšie domácim a svojmu súperovi z krajského mesta strelili štyri góly. Postupne sa presadili Lukáč, Santos, Serečin i Horváth.
 
Po zmene strán sa hra vyrovnala a hostia z penalty znížili po góle Ivaneckého. Domáci však využili zmätky v pokutovom území Prešova a desať minút pred koncom pridal piaty gól Rabik. To už domáci hromadne prestriedali a v bráne Partizána sa dvoma zákrokmi blysol Dlugoš. V samom závere Prešovčania znížili druhým gólom z penalty, tento raz presne mieril z bieleho bodu Špilár. Kvalitný zápas sledovalo približne dvesto divákov.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
„Približne na osemdesiat percent sme hrali v zostave, v ktorej by sme mali hrávať domáce zápasy. Zdravotne ešte neboli v poriadku Petko a M. Keresteš. Som rád, že sa chlapci nabudili, ten tím sa doplnil, noví hráči majú kvalitu, urobili konkurenciu, to je pre mňa pozitívum. Som rád, že sme zápas zvládli víťazne, je dobré, že sme vyhrali generálku, dali sme päť gólov. Prvý polčas bol výborný, druhý tiež nebol zlý, no máme ešte na čom pracovať. Bol to vynikajúci súper, Prešov má veľmi dobrý káder, môžem otvorene povedať, že sme hrali proti druholigovému mužstvu. Najviac ma teší zdravá konkurencia v tíme. Chceme hrať pre divákov, tí dnes prišli, bola dobrá účasť na zápase, bola to aj taká pozvánka na ligu,“ uviedol tréner Partizána Jozef Kukulský.
 
Už v piatok sa Bardejov po dlhej korona pauze predstaví v Poprade a Bardejovčania pod Tatry na výlet určite nepôjdu. „Chlapci sa tešia, sú motivovaní, chcú hrať,“ dodal Kukulský. 
 
Tréner Prešova Peter Petráš duel na hornom Šariši videl takto: „Dnes to boli rozdielne dva polčasy, hlavne z našej strany. Z našej strany to bolo v prvom polčase také utiahnuté, skúšal som nejaké varianty, nových hráčov, ktorí k nám prišli. Sú s nami krátku dobu. Čo sa týka druhého polčasu, aspoň ja môžem byť spokojný s výkonom hráčov, ktorí sú tu dlhšie a je vidieť, že za rok urobili pokrok. Bránenie pri štandardkách, to sa nám nemôže stávať a musíme sa tomu vyvarovať, máme týždeň na to, aby sme tieto veci odstránili.“
 
 
 
Súpiska Partizána sa výrazne obmenila, do kádra prišli noví hráči. Prezident Stanislav Soroka to vidí takto. „Jarná časť sa neodohrala, tak sme museli mužstvo znovu vyskladať dokopy. To bola práca pre hlavného trénera a asistenta. Hráčov, ktorí chýbali, sme doplnili, nejakých chlapcov máme aj z vlastnej liahne. Samozrejme máme aj farmu v Bardejovskej Novej Vsi. Tam sme takisto poskytli hráčov, ktorí by tam pôsobili a vyhrali sa v tretej lige, aby ten prechod z devätnásťročných do seniorského mužstva nebol taký náročný.
 
„Do kádra prišiel z FK Poprad Lukáš Horváth, ktorý je obranca, takisto Viktor Maťaš. Ďalší hráči, ktorí prišli, sú Filip Serenčin z Humenného, tiež skúsený hráč, ktorý je špilmacher mužstva, mladý Švec z Ružomberka, ďalej Filip Tatár prichádzajúci z Třinca. Je to mladý futbalista do dvadsať rokov, hrá ako stredový hráč defenzívy, ale dokáže zahrať aj na stopérskom poste,“ priblížil Vladislav Palša, asistent trénera.
 
Káder Partizána Bardejov pred začiatkom sezóny 2020/2021: Čikoš-Pavličko, Dlugoš - M. Keresteš, M. Petko, P. Jarzebak (PL), M. Mikolaj, T. Brigant, S. Somov (RUS), Romulo (BRA), M. Lukáč, Š. Stachura, F. Tatar, J. Dzurík, R. Švec, F. Serečin, V. Maťaš, L. Horváth, M. Rabík, T. Sosňak
 
Partizán Bardejov BŠK – 1. FC Tatran Prešov 5:2 (4:0)
 
Góly: Lukáč, Santos, Serečin, Horváth, Rabik – Ivanecký, Špilár (obaja z 11 m.)
 
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Čikoš-Pavličko – Mikolaj, Horváth, Jarzebak, Maťaš, Dzurik, Lukáč, Švec, Serečin, Brigant, Santos. Striedali: Dlugoš, Sosňak, Somov, Tatar, Stachura, Rabik
 
Prešovčania nastúpili v tejto zostave: Fabini – Hatok, Ľuberda, Špak, Pačinda, Viazanko, Gončarevič, Kodin, Ivanecký, Makara, Hirka. Striedali: Ďurek, Gladiš, Grejták, Ivanko-Macej, Kráľovič, Ľupčo, Maguľák, Sabolčík, Špilár
(15:26, red)
Diskusia
Pridať komentár