VIDEO | Futbalisti Bardejova štartujú druhú ligu, poznáme mená všetkých nových hráčov

2026x
24. Júl 2020
Futbalisti Partizána Bardejov štartujú druhú ligu
Pozrite si videoreportáž 
 
Druholigoví muži Partizána Bardejov sú pripravení na začiatok ligy. Vedenie klubu absolvovalo stretnutia s trénermi a prediskutovalo zostavu hráčov. Bodkou za prípravnými zápasmi bude sobotňajšia generálka proti treťoligovému Tatranu Prešov.
 
„Jarná časť sa neodohrala, tak sme museli mužstvo znovu vyskladať dokopy. To bola práca pre hlavného trénera a asistenta. Hráčov, ktorí chýbali, sme doplnili, nejakých chlapcov máme aj z vlastnej liahne. Samozrejme máme aj farmu v Bardejovskej Novej Vsi. Tam sme takisto poskytli hráčov, ktorí by tam pôsobili a vyhrali sa v tretej lige, aby ten prechod z devätnásťročných do seniorského mužstva nebol taký náročný,“ uviedol prezident Partizána Stanislav Soroka.
 
 
Na mestskom štadióne v súčasnosti prebiehajú stavebné práce, ktoré by mali byť hotové do začiatku prvého domáceho zápasu. Vedenie klubu verí, že nová zostava ukáže svoj potenciál, všetko však bude záležať od výsledkov zápasov a vývoja situácie spojenej s koronavírusom.
 
„Štandardné veci a také dezinfekčné budeme dodržiavať. Neviem, ako sa bude sedieť na tribúnach, aké vzdialenosti konkrétne budú, príde nám prípis zo Slovenského futbalového zväzu. Či budú diváci sedieť na každom druhom sedadle, či sa bude dodržiavať nejaká vzdialenosť, takisto uvidíme, či budú potrebné rúška. Všetky tieto veci nám prídu v priebehu budúceho týždňa. Podľa toho zaujmeme aj my stanovisko, aby sme splnili všetky požiadavky,“ podotkol Soroka.
 
Oproti minulému ročníku nastali v kádri veľké zmeny, klub medzi seba prijal veľa nových hráčov. Tréneri považujú obsadenie za vyvážené. Zostavu budú tvoriť skúsení futbalisti, ale aj mladí ambiciózni chlapci.
 
„Do kádra prišiel z FK Poprad Lukáš Horváth, ktorý je obranca, takisto Viktor Maťaš. Ďalší hráči, ktorí prišli, sú Filip Serenčin z Humenného, tiež skúsený hráč, ktorý je špilmacher mužstva, mladý Švec z Ružomberka, ďalej Filip Tatár prichádzajúci z Třinca. Je to mladý futbalista do dvadsať rokov, hrá ako stredový hráč defenzívy, ale dokáže zahrať aj na stopérskom poste,“ priblížil Vladislav Palša, asistent trénera.
 
Tréneri majú v zálohe ešte nejakých hráčov, tí by sa mali čoskoro dohodnúť s klubom. Aktuálne sú už zaradení do tréningového procesu. Z chlapcov, ktorí skončili pri U19, sa do kádra prepracovali Sosňak a Rábik.
 
Káder Partizána Bardejov pred začiatkom nového ročníka 2020/2021 (aktuálny k 24.7.2020)
 
Príchody:
Lukáš Horváth (prestup z Popradu)
Viktor Maťaš (prestup z Popradu)
Filip Serečin (prestup z Humenného)
Filip Tatar (prestup z Třinca, ČR)
Rastislav Švec (hosťovanie z Ružomberka)
Martin Rabík a Tomáš Sosňak (príchod z dorastu Partizána Bardejov)
*Ján Dzurík (Pohronie, príchod je ešte v štádiu riešenia)
 
Káder Partizána Bardejov: Čikoš-Pavličko, Dlugoš - M. Keresteš, M. Petko, P. Jarzebak (PL), M. Mikolaj, T. Brigant, S. Somov (RUS), Romulo (BRA), M. Lukáč, Š. Stachura, F. Tatar, J. Dzurík, R. Švec, F. Serečin, V. Maťaš, L. Horváth, M. Rabík, T. Sosňak
(18:26, red)
Adriana Šoltésová
27.07.2020 12:55
Filip Serencin hral aj za Kendice aj M Kerestes hral za Kendice
Pridať komentár