Bašta – zázemie pre občianske aktivity

769x
14. Júl 2020
Bašta v Bardejove získala finančnú podporu
 
Kultúrno-komunitné centrum Bašta v Bardejove získalo finančnú podporu v grantovom programe Active Citizens Fund – Slovakia. Grantový program je súčasťou finančnej pomoci Islandu, Lichtanštajnska a Nórska krajinám EÚ a na Slovensku ho spravuje Nadácia Ekopolis, v partnerstve s Nadáciou otvorenej spoločnosti a Karpatskou nadáciou.
 
Občianske združenie Different, ktoré spravuje bardejovskú Baštu, spolu so svojim zahraničným partnerom Kulturfjøset Huser z Nórska, boli úspešní v schvaľovacom procese o grant v programe ACF. Finančná podpora je zameraná na posilnenie občianskej spoločnosti, podporu aktívneho občianstva a zlepšenie postavenia zraniteľných skupín na Slovensku.
 
Schválený projekt nesie názov „Bašta – zázemie pre občianske aktivity“ a jeho realizácia prebieha od júna 2020 do októbra 2021.
 
Cieľom schváleného projektu je posilniť kapacity a kompetencie organizácie v spolupráci s expertmi, vytvorenie stratégie v oblasti fundraisingu a komunikácie, inkorporáciu skúseností z dobre fungujúcich organizačných procesov v iných inštitúciách, aktivizovanie lokálnej komunity a zavádzanie participačných procesov.
 
V napĺňaní cieľov projektu bude zahrnutá spolupráca s miestnymi základnými a strednými školami, domovmi sociálnych služieb, neziskovými organizáciami a so zástupcami miestnej samosprávy.
 
Plánované sú spoločné stretnutia a sieťovanie zapojených inštitúcií, vnútroorganizačné vzdelávacie procesy a študijné cesty, otvorené tréningy, účasť na konferenciách a aj rekonštrukcia časti priestorov Kultúrno-komunitného centra Bašta. Otvorené tréningy v oblasti fundraisingu a občianskej participácie budú prístupné aj širokej verejnosti.
 
V najbližšom období členovia občianskeho združenia Different absolvujú dvojdňové stretnutie s odborníkmi zo vzdelávacej organizácie PDCS, o.z. (Partners For Democratic Change Slovakia) zamerané na diagnostiku potrieb organizácie a organizačný rozvoj. Taktiež navštívia kultúrne centrum Stanica Žilina-Záriečie, kde budú niekoľko dní čerpať zo skúseností členov centra v organizačných zručnostiach.
(18:30, TS)
 
Diskusia
Pridať komentár