Dominik Krok: Začiatky budú ako každý rok určite ťažké

2196x
04. Júl 2020
Tréner S. Goluža: Dôležité je, aby sme boli všetci zdraví 
Tatran začal prípravu s deviatimi hráčmi 
 
Iba s deviatkou hráčov odštartovala v strede tohto týždňa príprava na novú sezónu hádzanárskeho Tatrana. Chorvátskemu lodivodovi Slavkovi Golužovi chýbala druhá časť kádra najmä pre obmedzenia v súvislosti s pandémiou koronavírusu, konkrétne obmedzeniami na hraniciach, ale aj domácej izolácii, ktorej sa musia hráči podrobiť po príchode na Slovensko.
 
„Komplikácia to samozrejme je, čo sa týka toho, aby sme mohli trénovať hádzanárske prvky. Tréner ale má svoj koncept prípravy a ten sa budeme snažiť napĺňať bez ohľadu na počet hráčov, ktorý tu je. So stúpajúcim počtom hráčov sa potom budú pridávať aj hádzanárske prvky,“ skonštatoval generálny manažér Miroslav Benický.
 
S tréningom začnú zľahka
 
Hoci tréner Slavko Goluža ako držiteľ viacerých medailí z olympijských hier aj majstrovstiev sveta a to v pozícii hráča i trénera, toho už zažil naozaj dosť, na podobnú situáciu si nepamätá. „Prvýkrát v kariére som zažil situáciu, že sme takmer štyri mesiace boli bez hádzanej. Nie je ale čas na plakanie, podobne sú na tom aj iné tímy. Do prípravy sme nevstúpili kompletní, očakávame že budúci týždeň nám po absolvovaní povinnej izolácie pribudnú ďalší chlapci. Ale s tými, ktorí sú už tu, sme začali s normálnym tréningom a to je podstatné. Musíme začať postupne. Zistiť v akej sú chlapci kondícii a začať zľahka s tréningom,“ uviedol 48-ročný kouč.
 
V tíme prišlo pred novou sezónou k viacerým zmenám. V novom ročníku počíta Slavko Goluža s jedenástimi legionármi. „S kádrom som spokojný. Týchto hráčov sme si vybrali. Sú to chlapci, ktorí sú kompletní a hrajú obranu aj útok. Budeme sa snažiť o rýchlejšiu hru. Pre mňa osobne je novým motívom mať v kádri päť – šesť nových hráčov, ktorých budeme zabudovávať do mužstva. Potrebuje to svoj čas na zohratie nového systému. Máme ale dostatok priestoru kým začne liga, preto verím, že chlapci čo najskôr budú všetci pokope a stihneme to. Dôležité ale je, aby sme boli všetci zdraví,“ zaželal si prešovský tréner.
 
Pre Kroka za 11 rokov najväčšia zmena
 
Rovnaké želanie má na začiatku prípravy aj Dominik Krok. A to o to viac, že v poslednom období si so zraneniami „užil“ svoje. Za posledné tri roky ich mal päť a absolvoval aj tri operácie. Naposledy využil pauzu spôsobenú koronakrízou na vyriešenie problémov so slabinami, no mimo hádzanej je po operácii ramenu už od októbra.
 
„Hádzanú som si kvôli operovanému ramenu nezahral už sedem mesiacov, takže ja sa teším asi trikrát toľko ako ostatní. Nehovorím, že hneď dnes začneme robiť hádzanú, ale pomaličky sa to rozbehne. Začiatky budú ako každý rok určite ťažké, aj keď každý z nás doma trénoval. Ja som na ramene pracoval odkedy mi to dovolil lekár, teda od konca decembra. Od januára som až do pandémie išiel v kuse, no potom sa zavreli fitnescentrá, takže som sa snažil kde to rameno dať dokopy. Teraz sa konečne dostanem aj k hádzanej a uvidím ako sa rozhýbe, lebo nemám z neho ešte veľmi dobrý pocit. Sám som teda zvedavý, kde ma rameno pustí,“ skonštatovala pred prvým tréningom ľavá spojka tímu.
 
Pre Dominika je aktuálna sezóna už jedenástou v prešovskom drese a je teda najskúsenejším hráčom kádra čo sa týka prípravy v zelenobielom drese. Aj preňho je ale jej štart iný a to hneď z dvoch dôvodov. Tým prvým je dlhá pauza, ktorá jej predchádzala, ale nemenej podstatnou je aj výrazná zmena kádra, do ktorého pribudli hráči z doteraz pre hádzanárskeho fanúšika nepoznaných krajín.
 
„Je to veľká zmena. Za tých 11 sezón asi najväčšia, ktorá nastala. Uvidíme, čo to prinesie. Musíme sa najprv spoznať, zoznámiť a možno vyriešiť najprv aj jazykovú bariéru, ktorá príde, keďže v kádri budeme mať Brazílčanov, Kubánca, Tunisanov. Sám som teda zvedavý ako sa to rozbehne. Ale verím, že to spoločne zvládneme,“ dodal na záver Krok.
(14:52, IK, tatranpresov.sk)
Diskusia
Pridať komentár