Matuščák z Humenného s európskou miestenkou

1548x
19. Jún 2020
Matuščák s európskou miestenkou
Tomáš Matuščák (v strede) 
 
Pätica slovenských atlétov má splnený účastnícky limit na seniorský kontinentálny šampionát v poľskej Toruni, ktorý sa bude konať 6. marca 2021. Oficiálne nominačné kritériá i program šampionátu (4. – 7. 3. 2021) zverejnila Európska atletika (EA).
 
Najrýchlejší Slovák Ján Volko bude obhajovať titul halového majstra Európy v behu na 60 m z Glasgowa 2019, okrem neho už majú limity vo vrecku aj nádejný šprintér Tomáš Matuščák (1. AK Humenné) na 60 m, trojskokan Tomáš Veszelka (Dukla B. Bystrica), Gabriela Gajanová (AK ZŤS Martin) na 800 m a Stanislava Škvarková (Dukla B. Bystrica) na 60 m prekážok.
 
Nominačný limit na 60 m mužov bol 6,77 sek. a práve také je maximum Tomáša Matuščáka v krátkom halovom šprinte.
 
„Je to neskutočný úspech, keďže zatiaľ iba piati Slováci majú splnený limit. Patrím medzi nich a to som vekom stále ešte iba junior. Čas 6,77 sekundy bolo pre mňa náročné dosiahnuť. Ba dokonca som sa cítil aj na 6,70 sekundy, ale zranenie mi snahu zastavilo. Nomináciu na šampionát mám vo vrecku, aspoň sa budem môcť ukázať," povedal humenský atlét.
 
O motiváciu v príprave teda máte isto postarané. „Čaká ma náročné obdobie, ale s trénerom ho zvládneme. Nachystáme najlepšie postupy, tréningy, regeneráciu, aby som bol čo najlepšie pripravený. Už sa veľmi teším."
 
Ako ovplyvnila humenského šprintéra koronakríza?„Takmer vôbec sa ma tréningová pauza nedotkla. Tréner mi pripravil plán, trénoval som denno-denne, problém som mal akurát s regeneráciou. Masáže, sauna, plaváreň, kryokomora - to všetko bolo zatvorené. Obmedzovala ma iba možnosť regenerácie, inak som makal, akoby sa nič nedialo," dodal Tomáš Matuščák.
(10:46, M. Škuba, humenne.sk)
Diskusia
Pridať komentár