Mesto Prešov chce zachrániť mládežnícky futbal

1077x
17. Jún 2020
Mesto Prešov chce zachrániť mládežnícky futbal
Vedenie mesta Prešov a časť mestských poslancov na spoločnom stretnutí deklarovali zámer pomôcť mládežníckemu futbalu. Po rokovaní sa zhodli, že účinným riešením môže byť odkúpenie väčšinového podielu v obchodnej spoločnosti 1. FC TATRAN, a.s.
 
Futbalovej akadémii, v ktorej hrá viac ako 300 detí a mládežníkov, hrozí zánik. Mesto Prešov je však pripravené urobiť potrebné kroky k jej záchrane.
 
Akadémia 1. FC TATRAN Prešov je spolufinancovaná obchodnou spoločnosťou 1. FC TATRAN, a.s., v ktorej je mesto Prešov menšinovým akcionárom (8,7% akcií) a dlhodobo nemá ani svojho zástupcu v orgánoch spoločnosti. Vedenie mesta a časť poslancov sa jednohlasne zhodli, že mládežnícky futbal potrebuje okamžitú pomoc.
 
Riešenie vidia v odkúpení väčšinového podielu v spoločnosti 1. FC TATRAN, a.s. Predseda predstavenstva spoločnosti Ing. Miroslav Remeta počas rokovania na mestskom úrade ponúkol predaj podielu akcionára FUTBAL TATRAN, s.r.o. v objeme 86,96% v spoločnosti 1. FC TATRAN, a.s. v prospech mesta Prešov za 1 euro.
 
Zástupcovia vedenia mesta Prešov a časť mestských poslancov reflektovali na ponuku Ing. Miroslava Remetu a vyjadrili spoločnú vôľu pomôcť mládežníckemu futbalu v Prešove. Odkúpením podielu v spoločnosti sa preto budú zaoberať už na najbližšom zasadnutí mestského zastupiteľstva, ktoré je plánované dňa 24.6.2020.
 
Na rokovanie mesto predloží zámer odkúpenia podielu akcionára FUTBAL TATRAN, s.r.o. v objeme 86,96% v 1. FC TATRAN, a.s., avšak s podmienkou vykonania hĺbkového auditu v spoločnosti, vrátane zmluvných záväzkov. Spoločnosť totiž za obdobie rokov 2017 až 2019 vykázala kumulovane stratu vo výške takmer 2 milióny eur.
(11:11, presov.sk)
Diskusia
Pridať komentár