VIDEO | Futbalisti Partizána kvôli korone predčasne ukončili ročník, zvažujú, ako ďalej

2534x
09. Jún 2020
Premýšľajú, čo bude ďalej
Pozrite si videoreportáž 
 
Partizán Bardejov po predčasne ukončenom ročníku premýšľa nad ďalšími krokmi. Vedenie klubu je s hráčmi A tímu po finančnej stránke vysporiadané, zmluvy im končia 30. júna. S každým futbalistom sa však ešte stretnú osobne. Koronavírus narušil všetky športové súťaže a mnohé kluby čakajú výrazné zmeny.
 
„Mali by sme mať 15.6. stretnutie s hlavným trénerom. Chceme káder zosumarizovať, komu končí, s kým môžeme počítať, ale máme svojich odchovancoch v rámci U19, ktorí nám teraz končia, pretože už nemôžu hrať v U19 a budeme si musieť s jednotlivými hráčmi, s každým osobne prejsť ako ďalej, či má záujem pôsobiť. My môžeme povedať, že máme tu 20 hráčov, ale pätnásti vám povedia, že nie, že idú na vysoké školy, idú si hľadať rôzne práce, pretože vieme aká situácia v športe je, čo sa týka aj finančného hodnotenia,“ prezradil prezident Partizána Bardejov Stanislav Soroka.
 
Do 26. júna musí Partizán podať prihlášku do druhej najvyššej ligy, ak v nej chce naďalej pôsobiť a reprezentovať mesto Bardejov.
 
„Musí sa do toho zapojiť viac ľudí, aby tomuto športu pomohlo. Vidíme, že všade na svete je tento problém, tak aj u nás je a nemôžeme to nechať bez povšimnutia, pretože tento šport a kultúra patrí do toho mesta a bolo by zlé niečo odcudzovať, že toto nepotrebujeme, tamto nepotrebujeme. Určite si Bardejovčan zaslúži, pretože viete, že v roku 2022 budeme oslavovať sté výročie tohto futbalového klubu, ktorý je v meste Bardejov a bola by veľká škoda, aby sme tu druhú ligu nehrali alebo z nej odišli,“ doplnil prezident.
 
Aktuálny ročník sa pre Partizán ukončil a v lige pokračuje iba šesť prvých celkov. Soroka rozhodnutie zväzu rešpektuje.
 
„Možno prvým dvom v tejto skrátenej baráži o niečo pôjde, tí ostatní budú len do počtu, nech sa na mňa nehnevajú, ale budú len do počtu. Jeden zápas keď prehrajú, tým pádom už nemajú šancu sa pobiť o postup. Myslím si, že mohli to úplne inač, aby aj ten šiesty mal šancu postúpiť,“ dodáva na záver.
 
Klub počas pandémie a obdobia, kedy sa nehralo, dal do poriadku trávnik a obnovou prešli aj šatne. V spolupráci s kompetentnými chce klub z Horného Šariša v dohľadnej dobe zrekonštruovať nevyhovujúcu strechu mestského štadióna.
(18:15, B. Slivková)
Diskusia
Pridať komentár