V Bardejove sú detská ihriská otvorené

1298x
30. Máj 2020
Mesto zatiaľ otvorilo osem z osemnástich
 
Ustupujúci koronavírus postupne vytvára priestor na znovu otváranie nielen prevádzok, ale aj detských ihrísk a zábavných zariadení. Na území mesta Bardejov sa nachádza osemnásť takýto plôch pre deti.
 
Bardejovský podnik služieb otvoril osem z nich. Na všetkých ôsmych prebieha dôkladná dezinfekcia. Ošetrujú sa hojdačky, lavičky či pieskoviská.
 
Na základe usmernenia úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky musí byť pri vstupe na takéto ihrisko vyznačené bezpečnostné nariadenie. Samozrejmosťou je nosenie rúška a dostatočný odstup.
 
Každé detské ihrisko, ktoré je už otvorené, má svoju kapacitu. Ak bude situácia na Slovensku v boji s COVIDOM 19 priaznivá, na rad príde ďalšie otváranie ihrísk.
 
Zasadal krízový štáb
 
Tento týždeň opäť rokoval mestský krízový štáb (MsKŠ): jeho rokovanie bolo podmienené jednak aktuálnou epidemiologickou situáciu, ako aj novými opatreniami Ústredného krízového štábu, Úradu verejného zdravotníctva SR a ostatných kompetentných orgánov a ustanovizní.
 
Krízový štáb na svojom rokovaní po dôkladnej analýze a posúdení stavu zobral na vedomie informáciu o pripravenosti samosprávy otvoriť od 1. júna prevádzku detských jaslí, materských a základných škôl, ako aj od 1., resp. 3. júna prevádzku vnútorných a vonkajších športovísk – samozrejme, to všetko za dodržania predpísaných hygienických a protiepidemiologických opatrení a v súlade s odporúčaniami kompetentných štátnych orgánov.
(15:20, red)
Diskusia
Pridať komentár