Hádzanári Prešova zbroja, prichádza kubánsky reprezentant Pavel Caballero Hernandez

848x
18. Máj 2020
Posila pre Tatran Prešov
 Pozrite si videoreportáž
 
Do tímu slovenského hádzanárskeho majstra mieri od novej sezóny kubánsky reprezentant Pavel Caballero Hernandez. Do Tatrana Prešov prichádza 28-ročný hráč z portugalskej ligy z klubu SC Horta, v ktorom hrával v ostatných štyroch sezónach.
 
Ľavý krídelník, alternujúci aj na poste ľavej spojky sa s klubom dohodol na dvojročnom kontrakte.
 
Veľmi solídne čísla
 
"Hlavne posledné dva ročníky mal veľmi dobré, v tomto predčasne ukončenom pôsobil v mužstve aj na ľavej spojke. Je to ľavé krídlo, tento post zaberá aj v reprezentácii. Jeho čísla a štatistiky za posledné dve sezóny boli veľmi solídne, potvrdzoval to aj proti popredným, nielen portugalským mužstvám, ale aj mužstvám, ktoré vedia potrápiť kvalitnejších súperov, ako Porto, Sporting Lisabon a Benfica," uviedol generálny manažér Prešova Miroslav Benický.
 
V sezóne 2018/19 odohral tento 188-centimetrov vysoký a 93 kilogramov vážiaci hádzanár v portugalskej najvyššej súťaži 36 zápasov, v ktorých zaznamenal 158 gólov. V aktuálnej sezóne stihol odohrať 26 zápasov a zaznamenal 144 presných zásahov.
 
Mentálny odolný
 
„V Portugalsku som nemal veľa informácií o slovenskej lige, ale v poslednej edícii Ligy majstrov som bol na zápase Sportingu Lisabon s Tatranom. Teším sa, že si znovu zahrám s bývalým spoluhráčom Nunom Santosom, ktorý je správny profesionál, ale aj môj kamarát. Považujem sa za atleticky stavaný a zároveň aj mentálne odolný typ hráča. Som cieľavedomý, sústredím sa na svoju profesionálnu kariéru a na palubovke sa snažím odovzdať všetko. Cením si tímovú prácu a rád sa učím od spoluhráčov. Po fyzickej stránke by som vyzdvihol rýchlosť a skok,“ uviedol Hernandez.
 
Dobrá strela
 
Ako krídelník bol v tejto sezóne veľmi často využívaný aj na pozícii ľavej spojky. Má veľmi dobrú strelu zvonku, čo ukazoval aj počas sezóny v Portugalsku.
 
Dobrá a stabilná forma kubánskeho reprezentanta počas uplynulých sezón zarezonovala aj u popredných portugalských a španielskych mužstiev, ale aj tímov z Kataru, ktoré prejavili záujem o služby tohto hráča. Pavel si ale napokon zvolil za svoje nové pôsobisko prešovský Tatran.
(14:08, L. Urbán, foto: tatranpresov.sk)
Diskusia
Pridať komentár