Veľké gesto od futbalistov Bardejova a Bardejovskej Novej Vsi

4572x
07. Apríl 2020
Rozhodli sa pomôcť tým, ktorí to najviac potrebujú
 
Hráči a funkcionári sa spojili a spoločne pôjdu darovať najvzácnejšiu tekutinu 
 
Kvôli pandémii a nebezpečnému koronavírusu klesol počet darcov najcennejšej tekutiny a nemocniciam dochádza krv. Zachrániť životy a pomôcť tak tým, ktorí to naozaj potrebujú sa rozhodol futbalový klub Partizán Bardejov BŠK na čele s prezidentom klubu Stanislavom Sorokom v spolupráci s futbalovým klubom ŠK Milenium 2000 Bardejovská Nová Ves.
 
Hráči, vedenie, realizačné tímy, tréneri i funkcionári oboch klubov z Horného Šariša sa preto rozhodli spojiť sily a postupne darovať krv bardejovskej nemocnici.
 
„V týchto ťažkých časoch potrebujeme pomáhať a som rád, že v mene futbalového klubu Partizán dokážeme pomôcť ohrozeným skupinám. Postupne v stredy a štvrtky darujeme krv Nemocnici s poliklinikou sv. Jakuba v Bardejove. Som rád, že sa k nám pridal aj môj kamarát, taktiež poslanec mestského zastupiteľstva Juraj Bochňa,“ ozrejmil Stanislav Soroka, prezident Partizána.
 
Darovanie krvi trvá približne hodinu a darca na jeden raz daruje zhruba 450 mililitrov krvi. Každé tri mesiace môžu krv darovať muži a ženy každé štyri mesiace. Vo všetkých nemocniciach platia preventívne opatrenia. Pridajte sa aj vy a pomôžte ľuďom v núdzi.
 
Za futbalový klub Partizán Bardejov a Bardejovskú Novú Ves sa rozhodli pomôcť (na fotke horný rad): Ján Čikoš – Pavličko, Andreas Kyjak, Tomáš Kendra, Michal Dzurko, Mário Jančošek, Andrej Gbur, Stanislav Soroka, Ľubomír Čekan, Marián Kurty, Romulo Silva Santos (na fotke dolný rad): Samuel Harčarik, Jiří Hejda, Saveli Somov, Mark Podolski. Ďalej sú to Rastislav Kica, Branislav Benko, Jozef Kukulský, Patrik Mihaľ, Alexander Tyč, Ladislav Stachura (darovanie krvi už absolvoval v piatok).
 
Darovať krv chceli aj ďalší členovia týchto futbalových klubov, no kvôli liekom či chorobe nemohli. Ostatní hráči i členovia realizačných tímov sa ešte môžu pridať a takisto môžu ísť krv darovať.
(18:52, red)
 
Diskusia
Pridať komentár