Premiéra v súťaži pre Martina Motyku

1351x
12. Marec 2020
Blažejčíková s piatym miestom 
Ako sme si už túto sezónu zvykli, snehu je žalostne málo a výnimkou nebolo ani lyžiarske stredisko Poráč. Práve toto stredisko hosťovalo 4. kolo Východoslovenskej lyžiarskej ligy v zjazdovom lyžovaní.
 
Na štart bolo prihlásených až 193 pretekárov a svoje zastúpenie tu mali aj bardejovskí zjazdári z Lyžiarskeho klubu Štart Bardejov. Pod taktovkou trénera Ing. Milana Kravca sa na štart preteku postavilo 7 pretekárov.
 
Prvou z nich bola najmladšia členka tímu v kategórii Superbaby, Ninka Jurčišinová. V tejto kategórii sa nemeria čas, ale máme nádej, že budúcu sezónu bude obsadzovať popredné priečky v kategórii mladších predžiačiek.
 
U starších predžiakov si dobre počínal Marko Jurčišin, ktorý obsadil 7. miesto so stratou 2,04 s na víťaza. Marko si pripísal 36 bodov do celkového hodnotenia a po 4. kole si upevnil 4. priečku v celkovej klasifikácii. Jakub Štaffen v tej istej vekovej kategórii obsadil 17. miesto, za čo si odniesol 14 bodov. Priebežne mu patrí 18. miesto. Premiéru medzi slalomovými bránami mal Martin Motyka, ktorý skončil na 23. pozícii a takto bral svojich prvých 8 bodov.
 
U mladších žiakov sa nedarilo podľa predstáv Marekovi Blažejčíkovi, ktorý po chybe síce svoju jazdu dokončil, ale tentokrát sa musel zmieriť s 18. miestom. V zjazdovom lyžovaní sa každá chyba trestá časom a teraz si to Marek vyskúšal na vlastnej koži. Marek si pripísal 13 bodov a v celkovom hodnotení sa posunul na 14. priečku.
 
U junioriek sa predstavila na štarte Viktória Blažejčíková. Po súčte dvoch konzistentných kôl to stačilo na 5. miesto a 45 bodov. Takto si udržala priebežnú 4. priečku v celkovom hodnotení po 4. kole. Janík Gurský v tejto kategórii po prvom menej vydarenom kole si náladu napravil druhým, lepším, kolom.
(14:35, T. Kravec, foto: I. Jurčišinová)
Diskusia
Pridať komentár