Mladé Bardejovčanky bronzové na Halovej sezóne mládeže

1861x
18. Február 2020
V súboji o bronz zdolali Slovanistky
Videoreportáž
 
Na 7. ročníku Halovej sezóny mládeže vo futbale žiačky Partizána Bardejov obsadili výborné konečné tretie mesto. Bardejovčanky v troch po sebe idúcich zápasoch v skupine B nenašli premožiteľky. Najprv si poradili s Prievidzou po výhre 1:0, v druhom zápase sa tešili z víťazstva nad Slovanom Bratislava 3:2 a rovnakým rozdielom vyhrali aj nad žiačkami z Podbrezovej.
 
V zápase o 1. až 4. miesto podľahli hráčkam z tímu Tatrana Prešov 0:1 po pokutových kopoch. V rozhodujúcom dueli o 3. miesto Bardejovčanky porazili druhýkrát na turnaji súperky z Bratislavy, tento raz výsledkom 3:1. Žiačky z Bardejova odohrali skvelý turnaj a trénerka Katarína Chovancová vyjadrila veľkú spokojnosť. Hráčky v každom zápase predviedli pekné akcie a video analýzy pomohli ukázať chyby v hre, ktoré sa následne snažili s pribúdajúcimi zápasmi napraviť.
 
„Našim cieľom samozrejme bolo získať prvé miesto, pretože tieto dievčatá na to mali a aj stále majú, ja si osobne myslím, že oni to dotiahnú naozaj veľmi ďaleko. V prvý hrací deň v Púchove sme už vyhrali všetky zápasy, vlastne máme z piatich zápasov štyri výhry, ale akurát na druhý deň bola jedna bezgólová remíza, ktorá musela rozhodnúť penaltovým rozstrelom a tam sme mali trošku menšie nešťastie, ale žiaľ život ide ďalej a dúfam, že aj to tretie miesto je pre nás naozaj úctyhodné,“ prezradila trénerka Chovancová.
 
Ocenené mladé Bardejovčanky 
 
Turnajové zápasy sa hrali vo vysokej kvalite a zverenkyne trénerskej dvojice Chovancová - Fecko sa museli vyrovnávať s novým prostredím a vyšším počtom ľudí v hľadisko, čo spôsobovalo hráčkam predzápasový stres. Jednotlivé zápasy Chovancová zhodnotila takto:
 
„Prvý zápas sme mali s Prievidzou, trošku tam bol taký menší stres pre dievčatá, nové prostredie, veľa ľudí a tak ďalej, čiže bolo to také stresujúce, ale to dali úplne s prehľadom. Druhý zápas sme hrali proti Slovanu Bratislava, nevedeli sme čo máme očakávať, pretože s týmto súperom sa nestretávame klasicky v lige, ale dievčatá opäť dali do toho všetko. Ten zápas bol veľmi dobrý. Dokonca práve v tomto zápase sa objavovali veci, ktoré sme nacvičovali aj počas tréningového procesu. A potom nás čakal zápas s Podbrezovou. Tak tento zápas bol pre nás veľmi špecifický, pretože s Podbrezovou sme sa stretli aj v treťom kole a tam sme prehrali dvadsať sekúnd pred koncom 3:2, ale následne teraz ten prvý hrací deň sme my vyhrali 3:2 nad Podbrezovou, takže všetky zápasy sme vyhrali a bol to naozaj skvelý pocit,“ pokračovala Chovancová.
 
Dievčatá urobili všetko čo mohli, dokonca majú môj obdiv, pretože po tých penaltových roztreloch sa dali psychicky dokopy
 
Mladé Bardejovčanky ukázali silu a psychickú odolnosť, keď nešťastnú prehru s Prešovom rýchlo zahodili za hlavu a v zápase o tretie miesto vyhrali nad Slovanom Bratislava.
 
„Dievčatá urobili všetko čo mohli, dokonca majú môj obdiv, pretože po tých penaltových roztreloch sa dali psychicky dokopy, my tréneri sme si ich zobrali trošku nabok, dali sme ich dokopy, povzbudzovali aj keď nie hneď, pretože v tom momente človek by im povedal všetko a zároveň nič, ale následne sme sa dali dokopy a dievčatá prekonali samých seba a presne v tom momente sa stali tieto dievčatá pre mňa osobne víťazkami, lebo naozaj prekonať sám seba to bolo pre nich asi najťažšie a ten posledný zápas bol naozaj bravúrny, diváci mohli vidieť neskutočné kombinácie, rôzne akcie, takže ja to hodnotím v podstate celkovo pozitívne, aj keď sme mali iné ambície, iné ciele, ale ja si myslím, že je to super a chcem sa poďakovať všetkým fanúšikom, každému kto nám držal palce, pretože aj oni nám dali takú energiu na diaľku, ktorú si myslím, že asi nemal nikto,“ dodala Chovancová.
(19:46, B. Slivková)
 
Diskusia
Pridať komentár