Úspešný vstup do sezóny V. Blažejčíkovej

1189x
07. Február 2020
16. ročník Východoslovenskej lyžiarskej ligy
Viktória Blažejčíková, 3. miesto vľavo, autor: J. Zakovič
 
Východoslovenská lyžiarska liga odštartovala s menším oneskorením už svoju 16. sezónu v lyžiarskom stredisku Ski centrum Kubašok. V sobotu 1. februára bolo na štart obrovského slalomu prihlásených spolu 191 pretekárov. Svoje zastúpenie tu mal aj Lyžiarsky klub Štart Bardejov s ôsmymi pretekármi.
 
V najmladšej kategórii Superbaby sa na štart postavila Ninka Jurčišinová, ktorá úspešne absolvovala celú trať preteku, za čo bola v cieli patrične odmenená.
 
V kategórii mladších predžiakov sa umiestnil na 18. mieste (13 bodov) Oliver Štaffen. U starších predžiakov hájili farby bardejovského klubu hneď dvaja pretekári, a to Marko Jurčišin 14. miesto (20 bodov) a Jakub Štaffen 11. miesto (26 bodov).
 
U mladších žiačok skončila Stanislava Gurská na 24. mieste (8 bodov). Najviac sa darilo v kategórii junioriek Viktórii Blažejčíkovej, ktorá sa umiestnila na solídnom 5. mieste (45 bodov). U juniorov nás reprezentoval Ján Gurský, ktorému po súčte dvoch kôl patrila pekná 7. priečka (36 bodov).
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
V nedeľu 2. februára pokračovala liga svojím druhým kolom, tentoraz v lyžiarskom stredisku Snowpark Lučivá. Spolu prihlásených viac ako 200 pretekárov dávalo tušiť, že konkurencia je veľká. Naši jazdci mali smolu, keďže časť ochorela a v druhom kole lyžiarskej ligy neštartovala.
 
V oklieštenej zostave sme mali zastúpenie v kategórii mladší predžiaci, kde Oliver Štaffen obsadil 17. miesto (14 bodov). U mladších predžiakov sa nedarilo podľa predstáv Markovi Jurčišinovi, ktorý skončil na 20. mieste (11 bodov).
 
Najviac sa darilo opäť Viktórii Blažejčíkovej, ktorá vo svojej kategórii junioriek dosiahla skvelé 3. miesto. V cieli sa podelila o svoje pocity: „Napriek tomu, že podmienky neboli ideálne, tak som sa veľmi potešila, keď som v cieli videla, že po prvom kole som tretia. V druhom kole som sa snažila podať čo najlepší výkon, aby som obhajila tretie miesto.” Zároveň si pripísala do celkového hodnotenia 60 bodov a spolu po dvoch kolách má na svojom účte 105 bodov. Na záver dodala “Veľmi sa tomu teším a určite je to pre mňa veľká motivácia do ďalších pretekov.” Ján Gurský si v junioroch body nepripísal, keďže bol diskvalifikovaný.
 
Východoslovenská lyžiarska liga pokračuje svojím tretím kolom v sobotu 9. februára v lyžiarskom stredisku Mlynky.
(15:15, T. Kravec, foto: J. Zakovič, R. Štaffen, J. Jurčišin)
Diskusia
Pridať komentár