Výrazné zmeny v kádri Partizána Bardejov

3152x
30. Január 2020
Futbalisti postupne odohrávajú prípravné zápasy
Videoreportáž
 
Futbalisti Partizána Bardejov odštartovali zimnú prípravu v domácich podmienkach. V pláne je odohrať deväť prípravných zápasov. Po nedávnych veľkých zmenách v kádri tréner Kukulský nestráca optimizmus. Keďže zimná príprava je dlhá, Hornošarišania majú čas a priestor nato, aby preverili hráčov a vyskúšali herný systém.
 
„Zimná príprava prebieha v celku dobre. Myslím si, že u nás máme vytvorené dobré podmienky. Je pravda, že príprava sa trochu narušila, že veľa hráčov odišlo a je to teraz také trochu rozhárané, skladá sa to, buduje . Verím, že sa to mužstvo vyskladá tak, ako budeme chcieť a príprava začne od prvého februára a bude kompaktnejšia a že na posty prídu hráči, ktorí budú hráčmi do základnej zostavy a príprava potom naberie väčšie obrátky, ktoré budeme potrebovať, aby sme boli konkurencieschopní v druhej lige,“ prezradil tréner partizána Jozef Kukulský.
 
Káder Partizána Bardejov opustilo nedávno viacero hráčov. Odišli Horodník, Človečko, Katona, Milunović, Voško a Leško. V tíme momentálne chýba stredová formácia, ktorú treba nahradiť kvalitnými hráčmi. V hľadáčiku trénera je aj pozícia nového stredového obrancu.
 
Káder je potrebné doplniť
 
„Jednoznačne musíme doplniť káder. Šesť alebo sedem hráčov tu musí prísť, ktorí sú hotoví hráči do základnej zostavy, ktorí tento tím potiahnu, budú lídrami mužstva a jednoznačne potrebujeme stredovú os, pretože tam bolo najviac odchodov,“ doplnil tréner.
 
V rámci prípravy futbalisti Partizána odohrali úvodné priateľské stretnutia. V Michalovciach prehrali 1:0, doma porazili poľský Rzesow 5:1 a takisto poľskú Muszynu 5:2.
 
„Máme tu hráčov na skúšku, ktorých som chcel vidieť a trošku ich preveriť s A mužstvom. Žiaľbohu prišla len juniorka, takže mohli sme si vyskúšať niektoré veci v zápase, ktoré robíme na tréningu, pretože bolo tam trochu viac priestoru, nebolo to pod tlakom, nebolo to v takom tempe, takže mohli sme si niektoré veci vyskúšali,“ dodal na záver J. Kukulský.
 
Najdôležitejšou úlohou počas zimnej prípravy je doplniť káder mužstva a pripraviť sa na jarnú časť druhej ligy.
(19:50, B. Slivková, foto: Partizán Bardejov)
Diskusia
Pridať komentár