Dudinský a Cingeľová na svetovom šampionáte

2917x
20. Január 2020
Kickboxeri na svetovom šampionáte v tureckej Antalyi
 
V tureckej Antalyi sa konali 23. WAKO Majstrovstvá sveta v disciplínach fullcontact, kicklight a pointfighting. Nechýbali ani zverenci bardejovského športového klubu Kickbox club Bardejov, a to v zastúpení samotného trénera klubu Vladimíra Dudinského a dlhoročnej zverenkyne Martiny Cingeľovej.
 
Členovia klubu sa na tento šampionát poctivo pripravovali. Obaja sa vrátili domov bez medailí, ale o to skúsenejší, obozretnejší a poučení zo svojho "neúspechu" a s ďalšou väčšou chuťou trénovať.
 
Martina Cingeľová nastúpila na svoj zápas v disciplíne kicklight do 60 kg s Taliankou, s ktorou Martina napokon prehrala ešte pred časovým limitom. V danej disciplíne bol značný váhový nepomer, nakoľko Martinka mala 54 kg a boxovala s o niečo ťažšou súperkou, ktorá mala 63 kg. Tréner Dudinský skonštatoval, že Martina podala ozaj dobrý výkon proti svojej silnej súperke.
 
Dudinský ako veterán 
 
Spomínaný Vladimír Dudinský sa na tomto šampionáte zúčastnil v dvojrole, a to ako tréner klubu a aj ako pretekár vo váhovej kategórii do 63 kg ako veterán. Svoj zápas na majstrovstvách v disciplíne kicklight veteránov do 63 kg s Talianom Spanuom prehral. V zápase ukázal svojho bojovného ducha, no to nestačilo na jeho súpera, ktorý je 10-násobný majster sveta. Dudinský svoju prípravu nepodceňoval, pripravoval sa húževnato, veril si, urobil pre to maximum.
 
V predpríprave mesiac pred súťažou sa popasoval aj s váhou, kde za 28 dni schudol 6 kg. K majstrovstvám sa Vladimír vyjadril, že príprava ho nevyčerpala, práve naopak posilnilo ho to, utužilo a bol presvedčený, že dosiahne maximum. Vladimír sa zúčastnil tohto šampionátu v tureckej Antalyi ako najstarší Majster Slovenska v kickboxe, keď titul získal v júni 2019. Je to jeho 6 titul MSR.
 
Sú plní elánu
 
Obaja členovia Kickbox clubu aj po tomto bezmedailovom neúspechu sú plní elánu a chcú pokračovať v trénovaní a príprave na ďalšie majstrovstvá. Obom športovcom patrí veľká vďaka za ich účasť na Majstrovstvách sveta.
 
Kickbox club Bardejov pokračuje ďalej a v tomto roku plánuje realizovať ďalšiu veľkolepú gala show Angeles of Glory 2020 v kickboxe v ŠH Mier, na ktorú vás už teraz srdečne pozývajú. Športu zdar!
(14:20, VD) 
Diskusia
Pridať komentár