V meste počuť kosačky, no niekde je tráva vyššia ako 1 meter! AKTUALIZOVANÉ

27x
29. Máj 2014

Ste spokojní s údržbou zelene?

IMG_4767.JPG

V meste Bardejov sa začalo kosiť už začiatkom apríla, čiže takmer pred 2 mesiacmi. Mestský podnik Bapos má rozdelenú zeleň verejných parkových plôch na území mesta a v mestských častiach do 10 rajónov. V prvej časti sa kosilo v centre mesta a v priľahlých uliciach. Táto etapa sa kosila už pred Veľkou nocou a vykonala sa už dvakrát, podobne ako na hlavných uliciach mesta a tie sú: Komenského, Slovenská, kpt. Nálepku, Krátky rad, Duklianska a príjazdové cesty na sídlisko Vinbarg.  Plochy v Bardejovských Kúpeľoch patriace mestu sa kosili raz. 

Nakoľko sa skôr oteplilo a tráva rastie rýchlo, podnik Bapos predpokladá aj zvýšené výdavky. 

V niektorých častiach mesta je tráva pokosená, maličká. Dnes sme pracovníkov pri kosení a následnom hrabaní mohli zastihnúť na Ťačevskej ulici. V meste nájdete aj veľkú časť plochy, ktorá pokosená tento rok nebola ešte ani raz a jej výška presahuje jeden meter. Do redakcie sme dostali správy, že ani na Družbe alebo Vinbargu ešte tráva nebola kosená. A tak sme sa vybrali pešo cez "dubovku" na najmladšie sídlisko,  kde v niektorých častiach bola tráva takmer vyššia ako my a takmer sme sa v nej stratili. Ani medzi bytovkami to nebolo lepšie. Taktéto sídliska by sa mali kosiť častejšie, veď aj jeden robotník by ho dokázal pokosiť za 2-3 dni. 

A ako je to vo vašej obytnej časti? 

AKTUALIZOVANÉ 2.6.2014

Nakoľko viacerým obyvateľom mesta Bardejov dochádza trpezlivosť, rozhodli sa preto vlastnoručne si upraviť trávnik v okolí svojho bydliska. Zobrali by ste kosačky a náradie do rúk aj vy a pomohli by ste si? Vo fotogalérii vám prinášame nové zábery, ako si obyvatelia panelákov upravujú okolie, ako kosia. 

(red)

385
Diskusia
Pridať komentár