V šesťbodovom zápase trafila kosa na kameň

945x
11. Apríl 2018
Futbalisti Partizána proti Interu nestačili
 
Bardejovčania (v červenom) duel nezvládli 
 
V dohrávanom zápase 19. kola 2. futbalovej ligy Bardejov prehral s Interom Bratislava 1:2. Domáci nedokázali vyhrať tretí zápas za sebou. Nováčikovi od Dunaja sa to podarilo. Možno by to skončilo pre domácich lepšie.
 
To by hneď z prvého rohového kopu Glebka mal Berežný hlavičkovať viac vedľa brankára. Gólman Pastornický jeho pokus reflexne vyrazil. Hralo sa obojstranne útočne, aj keď domáci viac zabezpečovali obranu. V nej však bolo viac neistoty a v 20. minúte postavou nízky, no technicky zrelý Osmani, namieril do brány a lopta sa odrazila od ľavej žrde Gmitterovej svätyne.
 
Po pol hodine sa Partizán akotak prebral. Staško prešiel cez dvoch obrancov, no získal len priamy kop. Nielen tento, ale aj ďalšie štandardky v priebehu zápasu domáci nedokázali využiť. Súperovi sa darilo pri čiarach, domáci aj v týchto priestoroch veľa vody nenamútili.
 
 Zostrih gólov
 
Po prestávke tempo hry bolo živšie, možno to malo viac vyhovovať Partizánu. No nielen v strede poľa, ale aj pri prechode do útoku to škrípalo nepresnosťami. Po hodine hry a vydarenej narážačke Bezák zblízka otvoril skóre. Aj po striedaní domáci hrali čoraz zložitejšie a nepresne. Až v 77. minúte Nemergut sa odhodlal k streleckému pokusu. O vyrovnanie sa postaral Hamuľák, jeho strela vypadla brankárovi z rúk a Santos oživil nádej na body.
 
Lenže domácim na hrote nezahrali postavou subtílni legionári. U hostí to bolo naopak a v nadstavenom čase Kochan napriahol a na jeho presne mierenú strelu k žrdi bol Gmitter krátky.
 
Góly po vhadzovaní z autu
 
Tréner Partizána Ryszard Kuźma bol zjavne nespokojný z výsledku: „Máme problémy, chýbali nám dvaja dôležití hráči. Zranený Verčimak a po žltých kartách Szczepanski. V strede poľa mužstvo malo problém. Myslím, že do prestávky sme mohli ísť do vedenia, bolo by to iné. Po prestávke nemohol nastúpiť ani Glebko. Problémy sa kopili a najväčší nastal v poslednej minúte. Podobne ako prvý, aj druhý gól sme inkasovali po autovom vhadzovaní hostí. Ťažko mi povedať, kedy sa Verčimak vráti do zostavy. Minimálne týždeň budeme na neho čakať.“
 
Tretia výhra Interu v rade
 
Kormidelník Jozef Brezovský vyslovil vďaku za to, že domáci chceli hrať futbal: „Neboli to žiadne jednoduché prechody. Nastúpili sme v oklieštenej zostave. Pribrzdili nás zranenia, aj to nás viac zomklo. Vonku sme často strácali body v posledných minútach, dnes sa k nám priklonilo šťastie. K družstvu som prišiel až v jarnej časti, nemali sme výsledky. Naším cieľom je po dobrej hre získavať aj body. Je to náročné, veď v strede tabuľky je tu rozdiel 5-6 bodov. Hráči si musia uvedomiť vážnosť každej lopty, každej situácie. Sú to mladí hráči doplnení cudzincami, ktorí musia mať čas na to, aby to zvládli. Cieľom je zostať v druhej lige, no aj vyššie. Pri tomto krátkom programe jarná časť je náročná.“
 
Najbližší program: 14. 4. Šamorín – Bardejov, 18. 4. Trebišov – Bardejov, 21. 4. Bardejov – Žilina B.
 
Partizán Bardejov – FK Inter Bratislava 1:2 (0:0)
Góly: 79. Santos – 62. Bezák, 90. Kochan
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Gmitter – Jacko, Berežný, Belunek, Góra (64. Santos), Nemergut, Sarki, Glebko (46. Siwahla), Didik, Hamuľak, Staško (90. Pangrác-Piter)
 

TABUĽKA

 
(14:49, šč, video: youtube, P. Frický)
 
Diskusia
Pridať komentár