Situácia na cintorínoch je pokojná, Mestský je dnes otvorený do 22:00 hod.

111x
01. November 2014

Veriaci navštevujú cintoríny, situácia je pokojná

Mestský cintorín a cintorín v obci Zlaté (sobota podvečer)

Katolícka cirkev 1. novembra slávi prikázaný sviatok Všetkých svätých, na ktorý 2. novembra nadväzuje deň Spomienky na všetkých verných zosnulých, ľudovo nazývaný Dušičky. Veriaci si dnes počas omší pripomínajú svätých, ktorí viedli pravý kresťanský život, žili a zomreli vo viere v Ježiša Krista. Spomínajú a modlia sa aj za tých, ktorí nemajú miesto v kalendári, neboli vyhlásení za svätých, ale žili čestným životom, konali dobro a vedeli sa obetovať pre iných.

Na najväčšom cintoríne v Bardejove, na Mestskom cintoríne, je v týchto dňoch pozmenený režim prevádzky. Až do 8.11.2014 je celé pohrebisko osvetlené do 22:00 hod.

Dnes (1.11.) a zajtra je stála služba na cintoríne do 21:00 hod.

Mesto Bardejov prostredníctvom mestského podniku Bapos spravuje viac ako 8000 hrobových miest na 6 pohrebiskách. V Bardejove je to Mestský cintorín, Cintorín sv. Michala a Cintorín sv. Anny.

Najviac ľudí navštevuje hrobové miesta práve dnes, teda v sobotu 1.11.2014. Situácia je na cintorínoch a v ich okolí bezproblémová, na plynulú dopravu dohliadajú mestskí i štátni policajti.

(17:20, red)

527
Diskusia
Pridať komentár