Bardejovčanky Tejová, Vaľušová a Semanová reprezentovali Slovensko v Lotyšsku

580x
22. Október 2017

Reprezentovali Slovensko

22790593_1108504995951065_1624372707_o.jpg

Dole vľavo Vaľušová, dole v strede Tejová a dole vpravo Semanová - hráčky Partizána Bardejov

 

Od štrnásteho do dvadsiateho októbra odohrali reprezentantky Slovenska do sedemnásť rokov kvalifikačný turnaj o postup na EURO 2018 WU17. Družstvá boli rozlosované do jedenástich skupín, v každej boli štyri celky. Slovensko sa predstavilo v druhej skupine spolu so Škótskom, Anglickom a Lotyšskom, ktoré bolo zároveň aj usporiadateľom skupiny.

Mladé futbalistky sa najprv dvakrát zišli na reprezentačnom zraze, následne tréneri vybrali dvadsiatku dievčat, ktoré vycestovali na tento kvalifinakčný turnaj do Rigy. Dobrou správou je, že zastúpenie mal aj klub Partizán Bardejov, keď o postup do ďalšej kvalifikácie na EURO bojovali Alexandra Tejová, Stela Semanová a Henrieta Vaľušová.

 

Na úvod tesná prehra

V prvom zápase nastúpili Slovensky proti Škótsku. Zápas bol vyrovnaný, no zverenkyne trénera Petroviča doplatili na nízku efektivitu. Škótky strelili gól z prvej príležitosti po chybe a ako sa neskôr ukázalo, bol to jediný gól v tomto zápase.

22709822_1108505192617712_1290709050_n.jpg„Vedeli sme, že ak chceme postúpiť, musíme aspoň remizovať. Čakal nás ťažký súper, no tréner nás pripravil veľmi dobre. Bol to vyrovnaný zápas, v niektorých častiach hry sme mali navrch. Nepremenili sme šance, súper nám dal gól v úseku hry, keď sme sa menej koncentrovali. Snažili sme sa s nepriaznivým výsledkom ešte niečo urobiť, no Škótky sa už len bránili a my sme sa nevedeli presadiť,“ okomentovala prvý zápas Alexandra Tejová z Partizána Bardejov.

 

Proti Anglicku nemali šancu

V druhom zápase nastúpili mladé Slovenky proti favoritovi skupiny, proti Anglicku. Zápas mal jednoznačný priebeh a ostrovný tím vyhral jasne 6:0. Dva góly pritom padli z pokutového kopu. Po tejto prehre už bolo jasné, že Slovensko do ďalšieho turnaja o postup na EURO nepostúpi.

„Chceli sme uhrať aspoň remízu, no nepodarilo sa nám to. Dostali sme rýchly gól, no počas prvého polčasu sme sa celkom držali. Nezvládli sme začiatok druhého dejstva a v priebehu desiatich minút sme inkasovali tri zbytočné góly. Angličanky boli rýchle, dobre kombinovali,“ povedala po druhom zápase Tejová, ktorá i keď je vekom juniorka, dostáva šancu už aj medzi ženami Partizána.

 

Z piatich gólov až tri strelili Bardejovčanky

V poslednom zápase nastúpilo Slovensko proti Lotyšsku a aj v tomto zápase všetky tri Bardejovčanky nastúpili v základnej zostave. Domáce síce hnali dopredu fanúšikovia, no Slovensky boli jednoznačne lepším tímom a vyhrali pohodlne 5:0. Dvoma nádhernými gólmi sa prezentovala A. Tejová a jeden strelila aj S. Semanová. „Chceli sme si v tomto zápase napraviť chuť a ísť domov aspoň s jednou výhrou. Do súpera sme sa od začiatku zahryzli, i keď sme veľa šanci nepremenili. V dvadsiatej minúte som skúsila šťastie, prudko som vystrelila a lopta skončila v bráne. Upokojili sme sa a do polčasu sme pridali ešte jeden gól. Aj po zmene strán sme ovládli hru a pridali sme ďalšie tri góly,“ dodala sympatická futbalistka Alexandra Tejová.

 

Tri krásne góly Bardejovčaniek

 

Konečné poradie: 1. Anglicko (9 bodov), 2. Škótsko (6 bodov), 3. Slovensko (3 body), 4. Lotyšsko (0 bodov).

(15:05, J. Mačejovský)

 

Diskusia
Pridať komentár